Gan šonedēļ, gan oktobra beigās, gan novembra sākumā – tā tas turpināsies: meteorologs Toms Bricis paziņo gaidāmos laika apstākļus tuvākajām nedēļām

Foto – Pixabay

Laika ziņu eksperts, meteorologs raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstījis ne tikai par to, kādi laika apstākļi gaidāmi šajā nedēļā, bet arī kādi tie būs pat vēl novembra sākumā.

Pirmās divas dienas – gan šodiena, gan rītdiena gaidāmas pelēcīgākas. Arī dažas lietus piles nopilēs. Bet no trešdienas gaidāms atkal saulains un sauss laiks. Arī naktīs kļūs siltāks. Ja tagad, dažviet Latvijas austrumos, naktīs gaisa temperatūra noslīdēja līdz -1 grādam, tad turpmāk naktīs būs no +6 līdz +12 grādiem.

Pēcpusdienās visu nedēļu termometra stabiņš rādīs no +10 līdz +15 grādiem, kas oktobra beigās ir saucams par siltu laiku un arī šāda temperatūra ir virs klimatiskās normas. Tāpēc nākošajās brīvdienās visi atkal var ieplānot izbraucienus dabā vai dārza darbus – būs silts un saulains laiks. Tomēr arī dārzā darbi būs, jo, pateicoties tam, ka tuvākajās dienās pastiprināsies vēja stiprums, zeltainās koku lapas sāks nobirt jau intensīvāk, un dārzā būs, ko darīt.

Foto – Unsplash

Bricis skaidro, ka to, kāpēc šoruden Latvijā ir tik silts un saulains laiks, var izskaidrot. Tas ir pateicoties Atlantijas cikloniem, kas nekādi negrib pie mums nākt. Piemēram, viens pamatīgs ciklons, kam dots vārds “Ešlija” pagājušajās brīvdienās bija vērojams Atlantijas okeānā. Īrijā vakardien vējš pūta 38 metrus sekundē, bet Skotijas kalnos šīs brāzmas sasniedza pat 42 metrus sekundē. Iespaidīgs virpulis, kas sagādājis pamatīgu pūtienu Īrijas pusē.

Laika ziņu eksperts Toms Bricis komentē pulksteņa grozīšanu un pāreju uz “ziemas laiku” – Latvijā tas notiks jau svētdien

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis atklāj, vai Latvijā jau pavisam drīz gaidāms pirmais sniegs

Tomēr, pie mums tas nevirzīsies, kā tomēr tas visbiežāk rudeņos notiek, kad tādi cikloni virzās uz Skandināvijas dienvidiem un uz Baltiju, šajā reizē tas virzīsies prom uz Skandināvijas ziemeļiem.

Foto – ekrānuzņēmums

Šī ciklona dēļ rīt un parīt Latvijā varētu nedaudz pastiprināties vējš un nopilēt dažas lietus piles, tomēr kopumā tas aizies tālu prom no Baltijas. Nevis pāri Baltijai – un tieši tā tas notiek visu šo rudeni. Gan šonedēļ, gan oktobra beigās un novembra sākumā tādi laika apstākļi arī turpināsies, līdz ar to – nokrišņu būs maz, bet saules – salīdzinoši daudz.

Maciņš kļūs biezāks un ienāks laime privātajā dzīvē: oktobra beigās šīm 4 Zvaigžņu zīmēm sāksies baltā dzīves līnija

Leave a Comment