Dārzeņi ir ļoti veselīgs produkti, kurus vajadzētu uzturā lietot katru dienu. Tos var lietot gan svaigus, gan salātos, gan jebkādi citādi pagatavotus. Jūs varat tos pagatavot uz grila vai cepeškrāsnī – kā sirds vēlas!
Taču kurš no variantiem ir pats veselīgākais? Patiesībā tas ir atkarīgs no paša dārzeņa. Kad ēdienu pagatavo, ir iespējams vai nu pastiprināt produkta veselīgās īpašības, vai iznīcināt tās pilnībā.
Gribam atgādināt, ka jebkāda dārzeņu lietošana uzturā ir ļoti noderīga cilvēka organismam. Taču, ja vēlaties iegūt pēc iespējas lielāku labumu no dārzeņiem, aicinām sekot līdzi tam, kā iespējams saglabāt to labvēlīgās vielas. Tātad kā no šiem septiņiem produktiem iegūt maksimālu labumu?
-
Burkāni – vārīti
Pagatavots burkāns spēj daudz veiksmīgāk saglabāt visus savus dabīgos cukurus, nekā tad, ja tas tiek vienkārši svaigā veidā sasmalcināts. Tādēļ veģetāriešiem jo īpaši šāds pagatavošanas veids būs vislabākais. Ja burkāni tiek vārīti veseli, tādā veidā tie saglabā par 25% vairāk falkarinolu, kas, savukārt, pasargā no vēža šūnu veidošanās. Labākais lietošanas veids ir burkānu sagriezt smalkāk pēc tā izvārīšanas vai ēst veselu kā hotdogu.
Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt kā labāk lietot šos 7 produktus!
Tevi noteikti interesēs
- 5 lietas, ko dara pieredzējušu kaķu audzētāji, lai kaķi mazāk mestu spalvu un mājoklis būtu tīrāks
- Cilvēki paliek bez naudas un dzīvesvietas: Latvijā uzdarbojas jauni, meistarīgi krāpnieki – šogad izkrāpti jau gandrīz 18 miljoni eiro
- Jūs, iespējams, to nepamanāt, taču šīs 10 smalkās pazīmes nozīmē, ka cilvēki jūs patiesi ciena
- Šie salāti ir īsts “atradums” gardēžiem: “ne-Olivjē” pārsteigs pat pieredzējušas saimnieces
- Vasarnīcā Olainē atradu melnu somu — atverot to, smaids man bija garantēts
- Spāniete par Latviju: ”Jūsu mājas nav domātas dzīvošanai, bet gan kam citam”







