Viņķele draud ar lielākiem nodokļiem; Lūk kurus nodokļus viņa grib celt

Ar ļoti pretrunīgi vērtētu ideju klajā nākusi veselības ministre Ilze Viņķele – viņa rosinājusi pacelt nodokļus, lai varētu nodrošināt naudu dažādu nozaru vajadzībām. 

Šādu ideju I. Viņķele pauda intervijā LNT ziņām. Viņas doma ir šāda – budžetā šobrīd nepietiek līdzekļu dažādu vajadzību apmierināšanai (tai skaitā veselības nozare), tāpēc risinājums būtu nodokļu celšana. Primāri gan būtu jāapkaro ēnu ekonomika, tomēr pat ar to naudas nepietikšot un budžetā pārdalāmā summa tāpat nebūšot pietiekami liela.

Kā pirmo jomu, kurā varētu palielināt nodokļus I. Viņķele min kapitāla pieauguma nodokli, jo tas šobrīd ir mazāks nekā darba algām. Tāpat viņa redz, ka varētu celt nekustamā īpašuma nodokļus un dabas resursu nodokli. Vienlaikus viņa steidza mierināt, sacīdama, ka darbaspēka nodokļi nebūtu jāaiztiek.

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka arī šajā jomā viņai nav ideju.

 Iepriekš šīs Viņķeles ieceres jau tika noraidītas, tomēr viņa nolēmusi uzreiz pēc budžeta apstiprināšanas atkārtoti virzīt arī ideju par viena procenta sociālās iemaksas noteikšanu visiem nodarbinātajiem.

Lasi arī: Izskan pirmās spekulācijas par Mārtiņa Ķibilda pēkšņās nāves iemeslu – tiek vilktas paralēles ar citu iemīļotu TV cilvēku

Tas attiektos, gan uz patentmaksām, gan autoratlīdzībām, gan citiem ieņēmumu veidiem.

 Šķir otru lapu, lai noskatītos pilnu VIDEO ar Viņķeles nodokļu idejām un interviju

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment