Alternatīvas sīpolu izmantošanas iespējas mājās

Sīpoli ir viena no gardākajām sastāvdaļām jebkurā ēdienā. Tas piešķir šarmu, aromātu un fantastisku garšu, kas padara ēdienus unikālus. Bet daudzos gadījumos sīpoli pārsniedz savu galveno mērķi, jo tos var izmantot dažādos veidos visā mājā. Kādi ir alternatīvi veidi, kā izmantot sīpolus mājās?

Apdegumiem un kairinātai ādai

Sīpoli var palīdzēt mazināt saules vai karstuma apdegumus. Lai gan sīpoli ir “pikanti”, tiem ir spēja noņemt siltumu no ādas un samazināt apsārtumu un pietūkumu. Uzklājiet dažas sīpola šķēles uz skartajām vietām vai izspiediet no tā sulu. Samērcē tajā vates spilventiņus un noslauki apdegušo ādu – nekādā gadījumā neberzē, jo tas situāciju tikai pasliktinās.
Ja jums ir iekodis kukainis, sīpoli var palīdzēt tādā pašā veidā. Tomēr šajā gadījumā jūs varat viegli ierīvēt sulu ādā, lai nomierinātu kairinājumu.

Pret pumpām

Sīpoliem ir ļoti spēcīgas pretiekaisuma īpašības, pateicoties tajos esošajiem antioksidantiem. Jūs varat to izmantot, lai izveidotu brīnišķīgu masku pret pumpām. Sīpolu var sasmalcināt vai izspiest no tā sulu, samaisīt ar, piemēram, olas dzeltenumu un karoti kanēļa. Tādā veidā jūs izveidosiet masku, kas nomāks iekaisumu.

Nesasalstošs stikls

Ja agri no rīta jūsu mašīnas logi ir aizsaluši, sīpoli var palīdzēt. Vienkārši paņemiet sīpolu, pārgrieziet to uz pusēm un sāciet rīvēt stiklus.

Lasi vēl: Astroloģe Anžela Pērla brīdinājusi zodiaka zīmes par pārmaiņām dzīvē 2024. gadā

Ledus uz tiem sāks kust, aktīvās sastāvdaļas sīpolos palīdzēs stiklam nesasalt atkal. Tad vienkārši noslauki ar dvieli.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment