Apburošs pīrāgs ar ievārījumu, pagatavojams nieka 10 minūtēs. Recepte ar vairāk nekā 50 gadu vēsturi

Pagatavošana:

Bļodā iesitam olas, pievienojam sāli un 300 gramu granulētā cukura. Sastāvdaļas ar putojamo slotiņu saputojam līdz tās pilnībā izšķīst olu masā.

Olām pielejam kefīru, kārtīgi samaisām, Pievienojam maisījumam augu eļļu, vēlreiz samaisām sastāvdaļas.

Masā iesijājam 800 gramus miltu, sadalām šo procesu divās daļās. Miltiem pievienojam cepamo pulveri un vaniļas cukuru, samīcām mīklu.

Cepamo trauku ieziežam ar augu eļļu un liekam tajā ½ mīklas.

Vienmērīgi izklājam mīklu cepamtrauka apakšā, uz tā uzliekam ievārījuma kārtu.

Otru mīklas daļu liekam konditorejas maisiņā. Pa virsu ievārījumam rūpīgi izveidojam mīklas kārtu.

Atsevišķā traukā apvienojam sviestu ar atlikušajiem miltiem un cukuru un sasmalcinām drumstalās, kuras liekam virsū mīklai.

Cepam pīrāgu 40 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.

Lasīt vēl: Diemžēl ir gaidāms, ka šo nodokli drīz palielinās; ceturtdien Saeima to visu apstiprināja

Lasi arī: Īsts rudens gardums: ķirbju siera kūka

Pīrāga gatavību var pārbaudīt ar koka iesmiņu, tam no mīklas ir jāiznāk sausam. Cepšanai izmantojam jebkuru ievārījumu, viens no labākajiem būs zemeņu ievārījums.

Izmēģini arī tu šo lielisko pīrāga recepti. Ja tev garšoja, pastāsti par to arī draugiem sociālajos tīklos!

 

Arī interesanti: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: daudzus sagaida patīkamas pārmaiņas un melnās līnijas beigas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment