Pagatavošana:
Bļodā iesitam olas, pievienojam sāli un 300 gramu granulētā cukura. Sastāvdaļas ar putojamo slotiņu saputojam līdz tās pilnībā izšķīst olu masā.
Olām pielejam kefīru, kārtīgi samaisām, Pievienojam maisījumam augu eļļu, vēlreiz samaisām sastāvdaļas.
Masā iesijājam 800 gramus miltu, sadalām šo procesu divās daļās. Miltiem pievienojam cepamo pulveri un vaniļas cukuru, samīcām mīklu.
Cepamo trauku ieziežam ar augu eļļu un liekam tajā ½ mīklas.
Vienmērīgi izklājam mīklu cepamtrauka apakšā, uz tā uzliekam ievārījuma kārtu.
Otru mīklas daļu liekam konditorejas maisiņā. Pa virsu ievārījumam rūpīgi izveidojam mīklas kārtu.
Atsevišķā traukā apvienojam sviestu ar atlikušajiem miltiem un cukuru un sasmalcinām drumstalās, kuras liekam virsū mīklai.
Cepam pīrāgu 40 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
Lasīt vēl: Diemžēl ir gaidāms, ka šo nodokli drīz palielinās; ceturtdien Saeima to visu apstiprināja
Lasi arī: Īsts rudens gardums: ķirbju siera kūka
Pīrāga gatavību var pārbaudīt ar koka iesmiņu, tam no mīklas ir jāiznāk sausam. Cepšanai izmantojam jebkuru ievārījumu, viens no labākajiem būs zemeņu ievārījums.
Izmēģini arī tu šo lielisko pīrāga recepti. Ja tev garšoja, pastāsti par to arī draugiem sociālajos tīklos!
Arī interesanti: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 18. līdz 24. septembrim: daudzus sagaida patīkamas pārmaiņas un melnās līnijas beigas
Tevi noteikti interesēs
- Vārīti ceptie kartupeļi sanāks īpaši kraukšķīgi, ja ūdenim pievienosiet vienu parastu sastāvdaļu
- 3 Ķīniešu zodiaka zīmes visu nedēļu, sākot ar 17. novembri, piesaista veiksmi un dziļu mīlestību
- Makšķernieks Mēmeles upē noķēra mazu karūsu un ielika to akvārijā – vēlāk tā kļuva par pagasta sensāciju
- No 2026.gada šiem konkrētajiem Latvijas veikaliem stājas spēkā likums: ”Klientiem būs pieejama informācija”
- Bekonu vairs necepu pannā – ieraudzīju, kā to gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- “Esmu bijis celtnieks 37 gadus” – es nekad nepirkšu dzīvokli jaunajās daudzdzīvokļu mājās un atklāšu kāpēc








