Ar ko jūnijā mēslot ķiplokus, lai iegūtu grandiozi lielu un veselīgu ķiploku ražu

Ķiploku ražas kvalitāte un, pirmkārt, galvu izmērs ir atkarīgs no tā, cik labi un pareizi tika barots šis svarīgais dārzenis.

Tāpat der atcerēties, ka pavasara un ziemas ķiplokiem nepieciešama cita pieeja un dažādi mēslojumi. Turklāt ziemas ķiploki ir daudz kaprīzāki un prasīgāki augi pareizi “sabalansēta” uztura ziņā.

1. Ar ko mēslot pavasara ķiplokus?

Pavasara vai vasaras ķiploki ir ļoti prasīgi pret mēslojumu un augsni. Pirmkārt, augam patīk auglīgas un irdenas augsnes. Kultūra labi reaģē uz organisko mēslojumu: putnu mēsliem, kompostu vai kūtsmēsliem.

Pareizi sagatavotā un apaugļotā dārza dobē pavasara ķiploki augs ļoti labi. Pēc pirmo dzinumu parādīšanās ieteicams barot ar slāpekli.

Pavasara beigās un vasaras sākumā pavasara ķiplokus var barot ar recepti, kas ietver nātru, pieneņu un dadžu izmantošanu.

Lasi arī: Viegls veids kā notievēt un uzlabot veselību vienlaicīgi. Gardais biešu kokteilis

Lasi arī: Neuzmanīgas saimnieces nezina, kas jādara, lai naudas koks uzziedētu un mājās parādītos nauda

Virsējo mēslojumu gatavo šādi: 2 kg sasmalcinātas zāles pievieno 10 litriem ūdens un atstāj ievilkties 5-7 dienas. Iegūto šķīdumu pirms lietošanas atšķaida ar tīru ūdeni proporcijā 1 pret 10. Jūs varat barot ķiplokus reizi divās nedēļās.

Augšējam mēslojumam varat pievienot arī 1 ēdamkaroti citronskābes uz 10 litriem ūdens. Šķidrumam ir stingri aizliegts pievienot jebkādus sārmainus komponentus, piemēram, miltus vai pelnus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment