Ar ko šomēnes piebarot burkānus un bietes. Raža būs izcila, ja sekosi šiem padomiem!

 

Lai iegūtu bagātīgu biešu un burkānu ražu, īpaša uzmanība jāpievērš piemērotas šķirnes izvēlei.

Tomēr nevajadzētu aizmirst arī par to, cik svarīgi ir pareizi ir piebarot šos dārzeņus.

Burkāni

Burkāni ir augi, kas pozitīvi reaģē uz piebarošanu. Augstas kvalitātes mēslojums ievērojami veicina labas ražas iegūšanu, ietekmējot ne tikai tās daudzumu, bet arī augļu kvalitāti. Burkānu pirmā piebarošana ir ieteicama 3. dienā pēc retināšanas.

Piebarošanai varam izmantot deviņvīru spēka šķīdumu vai vistas kūtsmēslus. Sagatavojot deviņvīru spēka šķīdumu, jāievēro proporcija 1:10, bet vistas kūtsmēsliem – 1: 20.

Pēc piebarošanas pagaidām vienu dienu un pēc tam veicam uzirdināšanu starp vagām, vienlaikus sadrupinot zemes virskārtu un likvidējot mazās nezāles.

Burkānu otrā piebarošana jāveic trīs nedēļu laikā. Šajā periodā aktīvi attīstās auga augšējā daļa. Ir svarīgi nodrošināt to ar būtiskiem elementiem, piemēram, fosforu un kāliju. Šāda piebarošana ļauj iegūt saldākus augļus, kas ilgāk saglabājas svaigi.

Bietes

Sestajā dienā pēc retināšanas procedūras ir ieteicams piebarot bietes, izmantojot deviņvīru spēka vai vistas izkārnījumu šķīdumu, kas pagatavots savām rokām.

Divas dienas vēlāk bietes ir jāapbārsta ar pelniem, iepriekš samitrinot augus. Tas ir nepieciešams, lai novērstu biešu blusu uzbrukumus biešu vagām.

Bietēm svarīgs elements ir bors – tas ietekmē cukura līmeni. Bora trūkums augos var izraisīt augu puves attīstību.

Bora deficīta problēmu daļēju var atrisināt, augus apbārstot ar pelniem. Bet – lai iegūtu jūtamāku efektu, varam izmantot preparātu uz borskābes bāzes.

Lasi arī: Kefīrs ar ķiploku. Satriecošs tievēšanas un ārstniecisks līdzeklis

Lai pagatavotu šādu šķīdumu, uz vienu spaini ūdens jāņem 4 grami borskābes.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment