Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nācis klajā ar pozitīvām ziņām attiecībā uz pandēmiju

Ar pozitīvām prognozēm klajā nācis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš uzskata, ka jau līdz 15. jūnijam lielākā daļa Eiropas varētu būt atvērta ceļošanai.

Tādējādi iedzīvotāji atkal varētu brīvi pārvietoties pa Eiropu, neprasot 14 dienu pašizolāciju, kā tas ir šobrīd.

Intervijā TV3  E. Rinkēvičs norāda, ka šīs izmaiņas gan attieksies tikai uz Eiropas Savienības valstīm. Attiecībā uz trešajām valstīm viņš neprognozē, ka kautkas mainīsies. Jūnija vidū gan Eiropas Savienība (ES) kopīgi lems par robežu atvēršanas jautājumu attiecībā uz trešajām valstīm.

Kritērijs, lai starp valstīm atsāktos ne vien pārvietošanās, bet netiktu prasīta arī 14 dienu pašizolācija ir ne vairāk par 15 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju attiecīgajā valstī.

Lasi arī: Līdzīgs Putinam. Parādījušies Aļinas Kabajevas dēla fotogrāfijas, kurās redzama izteikta līdzība ar Krievijas prezidentu

Balstoties uz šo rādītāju, arī Latvijas valdība plāno otrdien diskutēt par plašsāku valssstu sarakstu, ar kurām atvērt robežu un neprasīt 14 dienu pašizolāciju. Tiesa, pat ja šis saraksts tiks paplašināts, ir jārēķinās, ka situācija atkal var strauji mainīties un pašizolācija var tikt prasīta, ja situācija attiecīgā valstī pasliktinās.

 

Vairāk uzzini pilnā intervijā pievienotā VIDEO!

Raidījuma “900 sekundes”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment