Ārsti nezināja kā izglābt sagrauto meiteni un pieņēma šokējošu lēmumu…

Ziņas par sievietes nāvi saniknoja pret eitanāziju iestājušos ministriju vadītājus un invaliditātes kampaņas aktīvistus visā Eiropā. Kāds Lielbritānijas Nodarbinātības ministrijas pārstāvis minēja, ka tagad, acīmredzot, seksuālas vardarbības upurus soda ar nāvi.
Šīs ziņas negaidīti pāršalkušas visu Eiropu brīdī, kad nesen uzsāktas plašas diskusijas par asistētu nāvi. Daudzi Eiropas savienības valstu pilsoņi katru gadu dodas uz Šveices Dignitas klīniku, lai legāli nomirtu, tādēļ tiesneši un tiesas šobrīd sliecas par labu legālai palīdzībai nomirt.
Nīderlandes varas iestādes izplatījušas informāciju par augstāk minēto sievieti, lai attaisnotu eitanāzijas likumus, kā arī, lai demonstrētu, ka žēlsirdīgās nonāvēšanas tiek izpildītas medicīnas personāla uzraudzībā un ar to slēdzieniem.
Masu mēdiji ziņo, ka pagājušajā gadā nonāvētā sieviete pārdzīvoja traumatisko stresu un nepadevās ārstēšanai. Viņa cieta no anoreksijas, hroniskas depresijas, pašnāvnieciskām garastāvokļa maiņām, vēlmes nodarīt sev kaitējumu, halucinācijām un dažādām fobijām.
Tāpat, sievietei bija fiziskas problēmas un viņa lielākoties bija piekalta gultai. Viņas ārsts papildina: “Viņai nebija nekādu cerību izveseļoties. Pacientes piedzīvotās ciešanas bija nepanesamas.”
Par spīti tam, žurnālisti izpētījuši, ka pirms diviem gadiem ārsti nozīmējuši vēl vienu izveseļošanās iespēju, sieviete pēc ārstu rekomendācijām izgājusi intensīvo traumu terapijas kursu. Izrādās, ka īsā laika periodā šis kurss bija daļēji veiksmīgs.
Pagājušogad, pēc neatkarīgu konsultantu piesaistīšanas, viņas gadījums tomēr tika atzīts par bezcerīgu.
Konsultanti atzina, ka par spīti neciešamajām fiziskajām un garīgajām sāpēm, hroniskajai depresijai un garastāvokļa maiņām, sieviete bija pietiekoši kompetenta, lai izlemtu par labu asistētai pašnāvībai.
Paciente bija pilnīgi kompetenta, ne depresija, nedz kas cits varēja ietekmēt viņas domāšanu. Galīgais ģimenes ārsta slēdziens apstiprināja “dzīvības pārtraukšanu”, pēc dokumenta iesniegšanas, jauno sievieti nogalināja letālā injekcija, šāda informācija norādīta ziņojumā.
Lielbritānijas Nodarbinātības ministrs Roberts Flello nosodīja šo gadījumu, nosaucot to par “šaušalīgu”un piemetināja, ka tieši šādu notikumu dēļ asistētas nomiršanas legalizēšana ir tik bīstama.
Kāds ir tavs viedoklis? Vai esi par, vai pret eitināziju, ja cilvēks pats to vēlas? 
Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Agita</cite>

    Esmu pret….Ja šiem cilvēkiem ir ģimenes ,tad var sanākt tā,ka sāksies neārstējamas depresijas visai ģimenei un tik galinās nost visus pēc kārtas….Un katrā ziņā dzīvība ir Dieva dāvana un īstenībā pat nāves sods ir grēks….kur nu vēl pašam pieprasīt sev nāvi un kādiem to atbalstīt !!!……Tad nav runa par kādu slimu indivīdu ,bet gan par slimu sabiedrību….
    Pēc Bībelē teiktā,šī konkrētā sieviete nonāks ellē…..
    Vairāk ko šeit piebilst nav.

  • <cite class="fn">vēzis</cite>

    Īstā elle ir te, zemes virsū. Citas elles nav.

  • <cite class="fn">vēzim bralis</cite>

    viennozimigi par… a, ko mocities…

  • <cite class="fn">Agnese</cite>

    Agitai–Tev maz prāta, neraksti šādas muļķības, slikti metas.
    Domā ar galvu, ne ar kādu citu vietu !!!

  • <cite class="fn">Zane</cite>

    Tikai,ja sitacija ir bezceriga, Tas ir veza slimnieki,kuriem pedeja stadija mocibas ir necisama elle.Un tos kuri ir palikusi par pie sistemam piesitiem uz muzu.

  • <cite class="fn">Lieliba</cite>

    Gan par gan pret jo ir gadījumi ka nevar nekādi palīdzēt ciešanās lai cik tas skumji nebūtu.Bet lielākoties esmu pret jo arī tie kas it kā pieņem šādu lēmumu zemapziņā viņi grib dzīvot

  • <cite class="fn">kā tad...</cite>

    vispirms tos izvarotājus-varmākas vajadzēja sākt sodīt ar nāvi,tad arī sievietēm nevajadzētu pieņemt šādus traģiskus lēmumus. Ja cilvēkam ir sabojāta dzīve un nespēj no tā atgūties,tad protams labākais variants ir nomirt,nevis mocīties un galā izdarīt sev pašnāvību.
    Tā ka gribiet nosodiet,bet tā viņš ir,jo visā Eiropā ir tik daudz netaisnības un ne kam derīgu likumu,tāpēc arī notiek tik daudz traģēdiju,gan pret bērniem ,sievietēm un vīriešiem …un mūsdienās ir varmākas gan vīrieši ,gan sievietes??? un tas ir ļoti skumji…

Leave a Comment