Astoņpadsmit fakti par kaķiem, kas ļaus TEV viņus iemīlēt vēl vairāk

 

13. Kaķi ir ļoti jūtīgi pret vibrācijām. Viņi var sajust zemestrīces grūdienus 10-15 minūtes pirms cilvēkiem.

 

14. Kaķenes parasti ir labroces, bet runči – kreiļi.

 

 

15. Kaķu īpašniekiem par 30% samazinās infarkta vai insulta risks.

 

16. Tika uzskatīts, ka pirmie pieradinātie kaķi bija Ēģiptē, bet kāds atklājums 1936. gadā šo faktu pilnībā apgāza. Kiprā, kādā 9500 gadus vecā kapā tika atrasta kaķa mūmija. Šis kaķis tika nogalināts, lai to varētu apglabāt kopā ar saimnieci. Salīdzināšanai jāpiemin, ka Ēģiptes mākslā kaķi parādījās vien 4000 gadus vēlāk.

 

17. Saskaņā ar ebreju leģendu, Noa lūdza Dievu, lai šķirstā esošais ēdiens tiktu pasargāts no žurkām. Kā atbildi Dievs lika lauvam šķaudīt, un no viņa izlēca kaķis.

 

18. Izrādās ir īpaša metode kā atbrīvoties gan no slikta noskaņojuma, gan dažādām saslimšanām. Tā ir felinoterapija, un tās ietvaros ārstēšana notiek cilvēkam mijiedarbojoties ar kaķi. Kā liecina medicīniskie pētījumi, kaķis var ārstēt daudzos veidos:

  • Ar skaņu: kaķim murrājot, tiek radīta vibrācija 16 līdz 44 Hz frekvencē. Tādejādi tiek aktivizēta cilvēka ķermeņa aizsargfunkcija un paaugstināta imunitāte.
  • Ar ķermeņa siltumu: kaķa ķermeņa temperatūra ir 38-39 grādi, un tai piemīt maigi sildoša un pretiekaisuma iedarbība.
  • Ar savu īpašo magnētisko lauku (dzīvnieka enerģiju): kaķis ar savu enerģiju var nomierināt, noņemt sliktu garastāvokli, neitralizēt stresu un ārstēt no depresijas.

Kas visvairāk pārsteidza tevi? Dalies savos iespaidos komentāros.

Lasi arī: Trīs zodiaka zīmes, kurām rudens būs īpaši labvēlīgs un radošs laiks

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment