Atklāj informāciju cik liels var būt sods, ja veikalā aizmirsīsi uzvilkt masku

Atklājas arvien jaunas detaļas un nianses attiecībā uz cīņu pret masku nevelkātājiem – jaunus likuma grozījumus sagatavojusi Tieslietu ministrija, un tajos cita starpā paredzēts noteikt naudas sodu par mutes un deguna aizsegu nelietošanu sabiedriskās vietās!

Jāatgādina, ka Latvijā šobrīd sabiedŗiba šajā jautājumā ir sašķēlusies – daļa sabiedrības pretojas noteikumiem, uzskatot, ka masku valkāšana ir domāta “vergiem”! Tāpat sabiedrību pret pandēmijas pasākumiem kūda atsevišķi politiķi un publiskas personas.

Lasi arī: Onkulim viss patika – modele parāda uz ko tieši uzķērās viņas vīrs miljardieris

Ar likuma grozījumiem ministrija cer ieviest stingrāku cīņu pret masku nevalkāšanu. Grozījumi paredz  par masku nevelkšānu sabiedriskajās vietās piemērot brīdinājumu vai līdz 50 eiro lielu naudas sodu.

Patlaban Ministru kabineta noteikumi paredz, ka no 7.oktobra līdz 6.novembrim sabiedriskajā transportlīdzeklī transportlīdzekļa vadītāji, kuri nav atdalīti ar fizisku barjeru no pasažieriem, kā arī pasažieri, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam, lieto mutes un deguna aizsegus.

Tāpat no 14.oktobra līdz 6.novembrim iedzīvotāji, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam, darbinieki, kuri no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru, lieto mutes un deguna aizsegus kultūrvietās un izstāžu norises vietās, tirdzniecības vietās un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniegšanas vietās. Tāpat mutes un sejas aizsegi jālieto reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tur netiek rīkots pasākums.

Lasi arī: Viņam bija 19, un viņai bija 52 gadi – kāda bija precēta pāra dzīve, kurā līgavainis bija 33 gadus jaunāks par sievu

Patlaban nav zināms, vai grozījumus iekļaus jau otrdienas valdības darba kārtībā. Tāpat grozījumi vēl būs jāpieņem Saeimai. Medina skaidroja, ka grozījumiem nav paredzēts konkrēts spēkā stāšanās laiks, jo tas tiek atstāts tālākām diskusijām Saeimā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment