Atklāta SIA “Bucher Municipal” stipendija studentiem

Jaukā atmosfērā, piedaloties uzņēmuma SIA “Bucher Municipal” un Ventspils Augstskolas (VeA) pārstāvjiem, kā arī studentiem, 10. septembra vakarā tika atklāta SIA “Bucher Municipal” stipendija bakalaura studiju programmas “Biznesa vadība” studentiem. Stipendijas iniciatori – VeA absolvents, uzņēmuma SIA “Bucher Municipal” vadītājs Mikus Brakanskis un VeA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes (EPF) dekāne Liene Resele.

Pasākumu atklāja VeA rektors Kārlis Krēsliņš, uzsverot jau līdz šim veiksmīgo sadarbību ar uzņēmumu un novērtējot uzņēmuma vēlmi izveidot stipendiju studentiem. Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāne Liene Resele atzīmēja to, ka stipendija vienam bakalaura studiju programmas “Biznesa vadība” studentam būs ne tikai finansiāls ieguvums, bet iespēja iegūt arī praktisko pieredzi un zināšanas no uzņēmuma nodaļu vadītājiem, darbiniekiem.

Uzņēmuma SIA “Bucher Municipal” vadītājs Mikus Brakanskis atzina, ka izveidot stipendiju viņu pamudinājis VeA absolvents Mārtiņš Lauva, kurš pirms pāris gadiem izveidoja profesora Andra Klausa stipendiju. Uzņēmumam ir svarīgas trīs lietas – sadarbība, iespēja studentiem dot praktiskās zināšanas uzņēmumā, kā arī studentu radošums, radošas idejas.

Pagājušajā gadā VeA svinēja 20 gadu jubileju un izveidoja nodibinājumu “Ventspils Augstskolas attīstības fonds”. Nodibinājums izveides mērķis – izglītības, zinātnes veicināšana un labdarība. Pasākuma noslēgumā tika parakstīts ziedojuma līgums starp SIA “Bucher Municipal” un nodibinājumu “Ventspils Augstskolas attīstības fonds”.

Stipendijas mērķis ir veicināt VeA EPF profesionālās bakalaura studiju programmas “Biznesa vadība” studentu aktivitāti studiju, pētnieciskajā un sabiedriskajā darbā un palīdzēt VeA EPF sagatavot studentus darba tirgum, papildus stipendijai nodrošinot arī koučinga apmācības vienu reizi mēnesī stipendijas piešķiršanas periodā. Koučinga apmācības norisināsies SIA “Bucher Municipal” telpās, kur stipendijas saņēmējs būs tiesīgs personīgi izvēlēties, ar kuru nodaļu vadītāju, darbinieku tikties un gūt pieredzi, zināšanas.

Stipendijas piešķiršanas komisija izvērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un aicinās visus uz atklātu prezentāciju, kurā pretendentiem būs iespēja sevi prezentēt un atbildēt uz komisijas uzdotajiem jautājumiem. Stipendija tiks piešķirta vienam studentam uz 3 gadiem, katru mēnesi saņemot 150 eiro.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment