Atriebības interneta vietnes citviet pasaulē jau “iet uz urrā”! No publiska apkaunojuma nav pasargāts neviens!

Tas, ka šādas mājas lapas un to veidotāji likuma priekšā ir “tīri”, nenozīmē, ka tāpat ir ar tiem, kuri šādu mājaslapu saturu papildina.

Piemēram, 37 gadus vecais Olivers Vaitings saņēma pusgadu ilgu cietumsodu par aizskaroša satura publicēšanu un goda aizskaršanu tieši caur šāda satura mājas lapu. Kopumā 8 mēnešu laikā Olivers bija pievienojis 1162 aizskarošus ierakstus. Viņš nežēloja ne sev pazīstamas sievietes no Facebook draugu lok,a ne pat savu pusmāsu – viņš pievienoja viņas bildi ar komentāru, kur jautā, cik vīrieši būtu gatavi maksāt, lai varētu izvarot viņu.

Tāpat viņš veidoja arī fotomontāžas, kur izgrieza sev pazīstamu sieviešu sejas no viņu bildēm un ielīmēja tās uz pornozvaigžņu ķermeņu bildēm.

Liela daļa viņa komentāru ir pārāk aizskaroši, lai tos lasītu skaļi, taču, lai varētu noprast to saturu, tad varam atklāt, ka vienā no tiem viņš fantazē par kādas sievietes izvarošanu, kamēr žņaudz viņu, spļauj viņas sejā un salauž viņas degunu, kamēr viņa kliedz. Viņš arī atļaujas ņirgāties par sev pazīstamu sieviešu nelaimēm, piemēram, spontāno abortu kādā no komentāriem vai arī pievienot bildes, kur sievietes ir attēlotas ar bērniem.

Lasi vēl: Lūk, kādēļ vienmēr ir jāpiesedz sava datora kamera! Briesmas, par kurām nemaz nenojaušat…

Lai cik tas nepatīkami izklausītos, viņš nav vienīgais, kurš šāda vieda saturu veido un izplata, un par upuri var kļūt ikviens, tāpēc ikvienam pašam ir jāpiedomā par attēliem, kādus pievienot sociālajos tīklos un par to, ar kādu informāciju dalās.

Šajā rakstā apzināti neatklājam nevienu šādu lapu, lai tiešā veidā neveicinātu to izplatību Latvijā.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment