Austiņas, kuras var izglābt Tavu dzīvību. Kā?

Nekas nav tik patīkams skriešanas vei jebkāda cita veida treniņa uzlabotājs, kā tava mīļākā mūzika tavās ausīs. Tomēr, tas, kas ir mazāk lielisks par šo uzlabotāju ir tas, ka tās neļauj tev dzirdēt apkārt notiekošo, kas var apdraudēt tavu dzīvību. It īpaši tas ir aktuāli uz ceļiem ar intensīvu automašīnu plūsmu un uz dzelzceļa pārbrauktuvēm.

Tāpēc ir radīta jauna mūzikas austiņu kategorija, kura tev ļaus izbaudīt savu izvēlēto mūziku uz pilnu klapi, bet netraucējot tev dzirdēt apkārt notiekošo. Šī tehnoloģija tiek saukta par “kaulu vadības audio” (bone conduction audio), kura izmanto iespēju, ka mūsu ķermeņi spēj dzirdēt skaņas no “iekšpuses”. Nekoncentrējoties tikai uz auss bungādiņas uztvertajām skaņām, bet gan uz skaņu radītajām vibrācijām, kuras mēs uztveram ar “iekšējo ausi”. Tu vari sajust vibrācijas caur sava galvaskausa kauliem.

Radot šo tehnoloģiju, idejas radītāji, Max Virtual, nemaz nekoncentrējās uz audio sistēmas uzlabošanu stereo austiņās, bet gan uz to, kā radīt izteiktāku realitātes sajūtu, spēlējot virtuālās spēles. Šādas austiņas var iebūvēt jebkurā ķiverē gan riteņbraukšanas, motociklistu, gan snovborda ķiverē. Tās ir aktivitātes, kurās ir īpaši svarīgi apzināties situāciju sev apkārt, jo tu pats kusties ar pietiekami lielu ātrumu, kas prasa ilgāku laiku, lai droši nobremzētu un izvairītos no nelaimes.

Avots: ozy.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment