Avatāri un identitāte metaversā – ko par šo jautājumu saka Meta atbildīgie

Avatāri un identitāte metaversā

Jūsu avatārs esat jūs vai vismaz jūsu digitālā pārstāvība. Un tas nozīmē, ka mūsu avatāriem ir jānodrošina jums gandrīz bezgalīgi veidi, kā izteikt sevi metaversā un Meta lietotnēs.

Šī gada sākumā mēs laidām klajā kohleāros implantus, virs auss novietojamus dzirdes aparātus un ratiņkrēslus, taču mēs esam paredzējuši vairāk uzlabojumu, tai skaitā papildu ķermeņa tipus un ēnas reālistiskākai ādai.

Svarīgs ir arī jūsu apģērbs. Vakar mēs paziņojām, ka Avatar Store virtuālajā realitātē tiks atvērts šogad. Jūs varēsiet iegādāties virtuālus apģērbus no dažiem saviem iecienītākajiem zīmoliem. Mēs sadarbojamies ar partneriem sporta, izklaides un citās jomās, lai nodrošinātu, ka jūs varat atrast apģērbu, kas atbilst jūsu personīgajam stilam. Un mēs ceram, ka tas aizsāks sadarbspējīgu digitālo preču tirgu – tas nozīmē, ka, iegādājoties džemperi, varēsiet to vilkt savam avatāram neatkarīgi no izmantotās lietotnes.

Kas vēl? Kājas, protams. “Es domāju, ka visi to ir gaidījuši,” vakar uzrunas laikā jokoja Zakerbergs. Vairs nav jāpeld no vidukļa uz augšu!

Var šķist, ka mēs aizkulisēs vienkārši piespiedām pogu, taču tam bija nepieciešams daudz darba. Ja jūsu digitālais ķermenis tiek renderēts nepareizi (piemēram, nepareizā vietā), tas var novērst uzmanību vai pat traucēt un nekavējoties novērst jūs no pieredzes. Un ar kājām ir grūti! Ja jūsu kājas atrodas zem rakstāmgalda vai pat vienkārši aiz rokām, tad brilles tās nevar pareizi saskatīt un ir jāpaļaujas uz prognozēšanu.

Mēs pavadījām ilgu laiku, lai pārliecinātos, ka Quest 2 var precīzi un uzticami iekļaut jūsu kājas virtuālajā realitātē. Kājas vispirms tiks ieviestas Worlds, lai mēs varētu redzēt panākumus. Pēc tam, pilnveidojoties mūsu tehnoloģijām, laika gaitā mēs sāksim sniegt jaunas iespējas.

Nākamajā gadā mēs arī ļausim izstrādātājiem sākt ieviest pielāgotas avatāra darbības un uzvedību savās spēlēs un lietotnēs.

Un atcerieties, ka avatāri joprojām attīstās – lai tie būtu labāki, spējīgāki un izteiksmīgāki, kā arī pielāgojamāki. Mūsu nākamās paaudzes Meta Avatars, kas vakar tika prezentēti Connect, būs izteiksmīgāki un detalizētāki nekā šodien pieejamie.

Katrs solis mūs nedaudz tuvina fotoreālistiskiem avatāriem. Vēl gaidāmi daži gadi, taču mēs nepārtraukti uzlabojam gan tehnoloģiju, gan savu izpratni par to, kā cilvēki vēlas parādīties virtuālajā realitātē. Mēs strādājam pie mākslīgā intelekta, kas jums izstrādās precīzu avatāru, tāpēc jums nav jātērē laiks, lai pašam izdomātu detaļas (ja vien jūs to nevēlaties). Nākotnē jums var būt arī vairāki avatāri dažādiem gadījumiem – nopietns fotoreālistisks sevis attēlojums darba sapulcēm un karikatūriskāka versija izklaidēm. Jūs pat varētu parādīties grupai kā filmas varonis vai pūķis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment