Seminārā spriedīs par bērnu uztura jaunākajām vadlīnijām

Lai informētu uztura speciālistus par jaunākajām bērnu uztura vadlīnijām un iepazīstinātu ar jaunāko pētījumu datiem, sestdien, 12.oktobrī Biznesa augstskolā “Turība” norisināsies Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas (LDUSA) rīkots seminārs “Bērnu uzturs”.

“Bērnībā izveidojušies uztura paradumi ietekmē izvēles pieaugušo vecumā, tāpēc ir svarīgi jau no maza vecuma bērnu pieradināt pie pilnvērtīga, sabalansēta uztura, kas nodrošina visas augoša organisma vajadzības. Mūsdienās veikalu plauktos redzama dažādu kārumu, pusfabrikātu un gatavo maltīšu pārbagātība, tādēļ uztura speciālistu misija ir gan nodrošināt atbilstošu ēdienkaršu sastādīšanu skolās un bērnudārzos, gan izglītot vecākus par pilnvērtīgu un bērna vajadzībām atbilstošu uzturu.

Priecājos, ka mūsu asociācijas rindas papildina arvien jauni speciālisti, kuri gatavi nepārtraukti izglītoties un arī pierādīt savas zināšanas un kompetences ar reāliem darbiem,” norāda LDUSA valdes priekšsēdētāja Guna Bīlande.

Seminārā ar lekcijām uzstāsies vairāku ārstniecības virzienu pārstāvji – ne tikai uztura speciālisti, bet arī endokrinoloģijas, ginekoloģijas un gastroenteroloģijas speciālisti. Tiks skarts plašs tēmu spektrs, runājot gan par bērna nepietiekamu uzturu, gan bērnu aptaukošanos vai pārāk mazu svaru.

Sertificēta uztura speciāliste Maija Ceruka stāstīs par bērnu uzturu Latvijā un tā jaunākajām vadlīnijām, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina dalīsies pieredzē lekcijā “Aptaukošanās uztura speciālista praksē, klīniskais gadījums”, sertificēta uztura speciāliste Alīna Kirillova lasīs lekciju “Nepietiekams svars uztura speciālista praksē, klīniskais gadījums”, savukārt sertificēta uztura speciāliste Lizete Puga, grāmatas “Veselīgs uzturs visai ģimenei” autore izstāstīs par kampaņu “Ēstprieks”.

Endokrinoloģe Jurgita Gailīte uzstāsies ar priekšlasījumu “Aptaukošanās bērniem, iespējamie cēloņi, komplikācijas un terapijas iespējas”, gastroenteroloģe Jeļena Sergejeva lasīs lekciju “Bērns ar svara deficītu – klīniskā pieeja” un ginekoloģe – dzemdību speciāliste Lāsma Līdaka dalīsies pieredzē lekcijā “Policistisko olnīcu sindroms pusaudžiem. Iespējamie cēloņi, sekas un terapijas iespējas”.

LDUSA biedriem semināra apmeklēšana ir bez maksas, pārējiem interesentiem – 20 eiro, ārstniecības personām par semināra apmeklēšanu iespēja saņemt kredītpunktus. Semināru atbalsta Polpharma, Nutricia, Graci Muesli, LYL love your life, Alpro.

LDUSA apvieno profesionālus un sertificētus diētas un uztura speciālistus. Asociācijas galvenie darbības mērķi ir veicināt uztura speciālistu specializāciju, kvalifikācijas celšanu un profesionālo zināšanu pilnveidošanu, kā arī ilgtermiņā veidot plašākas sabiedrības izpratni par pilnvērtīgu un atbilstošu uzturu.

Pieteikšanās LDUSA biedriem notiek elektroniski, aizpildot pieteikšanās saiti Pārējiem interesentiem – rakstot uz [email protected]. Semināra programma pieejama šeit.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment