Banāni veselībai: Kas notiek ar ķermeni, apēdot divus banānus dienā

 

Banāni veselībai: Kādas veselības problēmas var mazināt ar banānu lietošanu uzturā:

Čūlas

Banāni tiek izmantoti kā dabīgās zāles zarnu problēmu novēršanai, lielākoties to gludās un maigās tekstūras dēļ. Banānam piemīt spēja nosegt kuņģa gļotādu un tādējādi samazināt iekaisumu un kuņģa skābes daudzumu.

Mazasinība

Pateicoties lielajam dzelzs daudzumam, regulāri ēdot banānus, var cīnīties pret mazasinību. Dzelzs veicina sarkano asins ķermenīšu veidošanos un tādējādi palielina hemoglobīna līmeni asinīs.

 

Asinsspiediens

Banānos ir daudz kālija un maz nātrija, tāpēc tie ir lieliski asinsspiediena regulētāji. ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) apstiprinājusi, ka šim auglim piemīt spēja pazemināt asinsspiedienu un pasargāt no insulta.

Temperatūras kontrole

Pateicoties dabiskajai dzesētāja īpašībai, Taizemē un daudzās citās pasaules kultūrās banāni tiek lietoti, lai mazinātu temperatūru topošajām māmiņām.

Dedzinoša sajūta krūtīs

Banānam piemīt dabiskas skābi neitralizējošas īpašības, kas var palīdzēt novērst dedzinošo sajūtu krūšu apvidū. Pietiks tikai ar vienu banānu, lai vienā mirklī remdētu šos simptomus.

Depresija

Banānos ir daudz triptofāna, no kā tiek atvasināts serotonīns – neirotrensmiters, kas palīdz atslābināties, uzlabo garastāvokli un palīdz pārvarēt depresiju. Žurnāla MIND veiktajā pētījumā tika novērots, ka cilvēki, kuri cieta no depresijas, panāca būtiskus uzlabojumus tieši ēdot banānus.

Aizcietējumi

Banāni veicina resnās zarnas darbību un atbrīvo no aizcietējumiem, jo tajos ir daudz šķiedrvielu.

Stress

Šie augļi ir bagāti ar B vitamīnu, kas spēj nomierināt un atslābināt nervu sistēmu.

Interesanti, ka Austrijas Psiholoģijas Institūta veiktajā pētījumā, kur tika izmeklēti 5 000 slimnīcas pacientu, tika atklāts, ka liekā svara problēmas parasti ir tiem cilvēkiem, kuri stādā paaugstināta stresa līmeņa darbā. Pētnieki ieteica ik pēc divām stundām apēst banānu, lai kontrolētu cukura līmeni asinīs un mazinātu apetīti darba laikā.

Rīta nelabums

Apēdot banānu, var novērst rīta nelabumu, jo tiek normalizēts cukura līmenis asinīs.

Paģiras

Banāni var būt ļoti noderīgi paģiru gadījumā, it īpaši, ja tos ēd kopā ar medu un pienu. Pagatavojiet banānu kokteili ar pienu un ātri vien tiksiet vaļā no paģirām. Medus paaugstina cukura līmeni asinīs, bet piens rehidratē un atsvaidzina ķermeni, turklāt banāni palīdz arī kuņģa darbībai.

Lasi arī: Pēc 20 gadiem atradās meitene, kas 1999. gadā pazuda Baltkrievijā

Odu kodumi

Banāni noder arī odu kodumu gadījumā – ar mizas iekšējo pusi jāpaberzē iekaisuma vieta. Tas ātri mazinās pietūkumu un kairinājumu.

Veicina smadzeņu darbību

Tvikenemas skolā, Anglijā, tikai veikts pētījums ar 200 studentiem un atklāts, ka banānu ēšana palīdz uzlabot smadzeņu darbību, jo tie satur daudz kālija. Pētījuma dalībnieki ēda banānus brokastīs, starpbrīžos un pusdienās, un izrādījās, ka šis auglis uzlabo mācīšanās spējas, kā arī palīdz labāk sagatavoties eksāmeniem.

 

Arī interesanti: Banāni veselībai: Lūk ko dod banānu ēšana un kāpēc tie jālieto uzturā! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: viralalternativenews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Arābika</cite>

    Un ko nodara tas lielais ķīmijas daudzums ar ko apstrādā banānus?

  • <cite class="fn">alens</cite>

    Gudrinieki!!! Iedodiet apeest banaanus tiiram ekskimosam vai chukchim-atsaciis nieres un atstieps kaajas! Kaapeec man jaaeed,tas no kaa man ir slikta duusha!?Izbeidziet to veco lupatu mazgaashanu!

Leave a Comment