Beidzot ir atklāts, kāpēc kaķi mīl berzēties pie cilvēkiem gar kājām; Iemesls jūs pārsteigs

 

Kaķi berzē purnu, lai izplatītu savu smaržu, jo tur atrodas dziedzeri, kas ražo sekrēciju. Šī smarža citiem dzīvniekiem norāda, ka teritorija vai persona jau ir aizņemta.

Turklāt, kaķis, berzējoties pret jums, izrāda savu mīlestību un pieķeršanos, kā arī cenšas piesaistīt jūsu uzmanību un prasa glāstus. Šī uzvedība ir ļoti interesanta un rada ciešāku saikni starp kaķi un saimnieku.

 

Ko nozīmē, ja kaķis berzējas pret jūsu kājām, – tas ir zīme?

 

Arī mūsu senči rūpīgi novēroja kaķu uzvedību, jo tie bija neatņemama viņu dzīves sastāvdaļa. Bieži vien pūkainie mājdzīvnieki sargāja mājokļus no sīkiem grauzējiem. Viņu uzvedību skaidroja ar dažādām māņticībām.

 

 

Interesanti, ka mūsu senči neignorēja kaķu uzvedību un tajā redzēja kādas zīmes vai praviešus. Viņi ticēja, ka, kad kaķis berzējas pret kājām, tas varētu sagādāt saimniekam labumu, dāvanas vai pozitīvas pārmaiņas. Šī ticība parāda cieņu pret dzīvniekiem un dabas zīmēm.

Kaķi var izvēlēties savu saimnieku dažādu faktoru ietekmē, piemēram:

 

 

Uzvedība un attieksme: Kaķi var pieņemt lēmumu par savu saimnieku, pamatojoties uz viņa attieksmi pret tiem. Ja cilvēks rāda sapratni, mīlestību un rūpes pret kaķiem, tie var justies komfortabli un droši apkārt šim cilvēkam.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Interakcija un saziņa: Kaķi var izvēlēties savus saimniekus, pamatojoties uz to, kā šis cilvēks izturas pret viņiem. Ja cilvēks izrāda sapratni, mīlestību un rūpes pret kaķiem, tie var justies komfortabli un droši apkārt šim cilvēkam.

 

Vides faktori: Kaķi bieži izvēlas savu saimnieku, ņemot vērā vides faktorus, piemēram, mājokļa komfortu, klusumu un drošību. Ja kaķim ir patīkami dzīvot konkrētā mājā un viņš saņem pietiekami daudz uzmanības un kopšanas, tad viņš var izvēlēties palikt pie šī saimnieka.

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment