Beidzot tas ir atklāts – kādēļ labi ir gulēt kailam?

Tu labāk gulēsi

Pidžamas nevilkšana ļaus tev labāk gulēt, tā apgalvo Men’s Health miega konsultants Kritofers Vinters. Tava ķermeņa temperatūra pazeminās, kad tu guli un kāpj, pirms tu pamosties, bet apģērbs var traucēt šo dabisko funkciju. Papildus izolācija var likt tev justies pārāk karsti, tādēļ mēs gultā grozāmies un svaidāmies, kā arī pieceļamies mirkdami sviedros. Dr. Vinters iesaka atstāt pidžamu skapī un ļaut ķermenim brīvi regulēt temperatūru.

Tu uzlabosi metabolismu

Vēsums naktī palīdzēs uzlabot tavu metabolismu. Zinātnieki atklājuši, ka vīrieši, kuri guļ vēsā istabā, spēj saražot divtik lielu brūno tauku daudzumu – tie ir veselīgie tauki, kas tiek uzglabāti kaklā. Tie sadedzina kalorijas un ģenerē ķermeņa siltumu – salīdzinājumā ar gulēšanu siltā istabā. Guļot kailam iespējams panākt gluži tādu pašu efektu.

Pasargā savus sēkliniekus

Gulēšana apakšveļā paaugstina infekcijas risku visbriesmīgākajā vietā, kurā tu spētu iedomāties infekciju. Tavas apakšbikses satur siltumu un mitrumu – tajās aug un vairojas baktērijas. Jo vairāk baktēriju, jo lielāka iespēja, ka tur lejā esošā āda tiks kairināta un inficēta. Aizmirsti par apakšveļu, tavi sēklinieki saglabāsies tīrāki, sausāki un veselīgāki.

Tas palīdzēs veidoties spermai

Taviem sēkliniekiem jābūt īstajā temperatūrā, lai optimizētu spermas veidošanos. Perfektā temperatūra ir 35°-35,5°C, tas ir tikai nedaudz mazāk par tava ķermeņa temperatūru. Ja tavi sēklinieki būs pārāk silti, no tā krietni cietīs tavas spermas kvalitāte. Pat tāda lieta kā šaura apakšveļa var likt tavu sēklinieku temperatūrai pacelties virs optimālās temperatūras. Ir vērts padomāt par gulēšanu kailam.

Satuvinies ar savu partneri!

Ādas kontakts ar kādu citu personu liek izdalīties oksitocīnam. Šī viela mazina stresu, kā arī liek tev justies tuvākam ar savu partneri, kas arī palīdz uzlabot vēlmi pēc seksa. Kā arī palūkosimies uz acīmredzamo- atrašanās kailiem gultā bieži vien noved pie ļoti patīkamām lietām.

Avots: www.menshealth.com

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment