Biju šokā, kad vīramāte atklāja noslēpumu, kā izmanto sīpolus. Notīra metālu, atbaida odus, tīra stiklu un ne tikai…

Notīra metāla priekšmetus

Sīpolu sula ir ļoti efektīva metāla priekšmetu pulēšanai. Līdzekļa pagatavošana ir pavisam vienkārša. Vispirms sīpolus smalki sagriež un pēc tam sablenderē traukā.

Sakuļ līdz viendabīgai masai un iegūtajā putrā samitrina tīru auduma gabalu. Berzējiet metāla priekšmetus un pēc tam pabeidziet procedūru, pulējot ar sausu drānu.

Notīra stiklu

Ziemas sezonā automašīnu stiklus bieži vien uz nakti pārklāj ledus. No rīta jums ir jāpavada daudz laika, lai to notīrītu. Bet ir viegls veids, kā atrisināt problēmu. Vajag vakarā, kad auto vairs nav vajadzīgs, logu berzēt ar pārgriezta sīpola pusīti.

Odi vairāk netuvosies

Odi var būt bīstami veselībai un vajāt vasarā, īpaši naktīs. Ja pie rokas nav kukaiņu atbaidīšanas aerosols, tad ir vienkāršs, bet efektīvs problēmas risinājums. Sīpolu vajadzētu sarīvēt uz smalkas rīves, izspiest sulu un pēc tam ar to berzēt ādu. Odi nevar izturēt dārzeņa smaržu, tāpēc tie jūs netraucēs.

Lasi arī: Pretsāpju līdzeklis pret kukaiņu kodumiem un vēl 5 veidi, kā cukurs var izglābt ziedus, apģērbu un kārtību mājā

Avokado nebojāsies

Pēc nomizošanas avokado sāk diezgan ātri bojāties. Iemesls tam ir enzīmu oksidēšanās, kas ir daļa no augļa. Lai avokado nebojātos un ilgāk saglabātos svaigs, jālieto sīpoli. Ir nepieciešams ņemt sīpolu, nomizot, sagriezt divās daļās un pusi nosūtīt uz trauku, kurā tiek uzglabāts avokado. Sīpoli sāks izdalīt savienojumus ar sēru, kas ievērojami palēnina produkta oksidēšanos. Tādējādi avokado iepriecinās vairāk nekā vienu dienu.

Notīra grilu no sodrējiem un piedeguma

Sīpoli spēj tikt galā pat ar tādu uzdevumu kā grila tīrīšana no visa veida pārtikas atliekām un pat kvēpiem.

Tīrīšanu vislabāk veikt nekavējoties, kamēr reste ir karsta. Lai aizsargātu rokas no apdegumiem, jums jāvelk cimdi. Uzduriet nomizotu sīpolu uz dakšiņas un rūpīgi berzējiet visas problemātiskās vietas. Papildus tam, ka sīpola sula veiks labu tīrīšanas darbu, tā arī lieliski dezinficēs grilu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment