Biju šokā, kad vīramāte atklāja noslēpumu, kā izmanto sīpolus. Notīra metālu, atbaida odus, tīra stiklu un ne tikai…

Sīpoli ir daudzu ēdienu sastāvdaļa, un daži no tiem nav iedomājami bez šī dārzeņa. Taču līdzās kulinārijas šedevriem, sīpoli var palīdzēt arī mājas darbos.

Produkts var atbaidīt kaitinošos kukaiņus, notīrīt traukus, aizdzīt skudras, un tas vēl nav viss saraksts.

Piešķir spožumu tērauda nazim

Ja nazis ir izgatavots no sliktas kvalitātes tērauda, ​​tas var sarūsēt. Šādā gadījumā šo instrumentu nekavējoties neizmetiet miskastē. Jūs varat izmantot sīpolu.

Lai noņemtu rūsu un notīrītu nazi, jums vienkārši jāsagriež viss sīpols, lai ietekmētu problemātiskās vietas. Burtiski divās vai trīs minūtēs nepaliks pat rūsas pēdas. Ja rūsa ir jau ieēdusies, tad ar pārgrieztu sīpolu var paberzēt nazi pāris minūtes.

Palīdz tikt galā ar skudrām mājā

Vasaras sezonā mājā vai dzīvoklī bieži sāk parādīties skudras, kas sabojā dzīves kvalitāti. Jūs varat iegādāties kukaiņu atbaidīšanas līdzekli vietējā saimniecības preču veikalā, taču labāk ir izmantot sīpolu. Turklāt tas ir dabisks produkts, kas nav bīstams veselībai. Lai izraidītu nepatīkamos kaimiņus, sīpols jāsasmalcina, jāieliek jebkurā apakštasītē un jāliek vietās, kur dzīvo skudras. Diezgan drīz šie “biedri” pazudīs, jo nevar ciest dārzeņa smaržu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment