Briti dusmīgi kā elle – angļu šoferi Lielbritānijā nepieņem darbā, jo viņš nav rumānis

Izrādās, ka uzņēmums, kurā Kenedijs pieteicies, apsūdzēts par rumāņu šoferu ekspluatēšanu, nodrošinot tiem neatbilstošus dzīvošanas apstākļus.

Kenedijs tika uzaicināts uz darba interviju, taču vienu dienu pirms tās vīrietis saņēma e-pastu, kurā firmas “Arriva” pārstāvis norādījis, ka atceļ interviju, jo darba vieta paredzēta rumāņiem.

“Es jau labu laiku meklēju darbu šofera amatā, biju tik priecīgs, kad ieraudzīju šo sludinājumu,” pastāsta Kenedijs.

“Es jau gatavojos intervijai, kad šī uzņēmuma pārstāvis paziņoja, ka visas vakances jau aizpildījuši rumāņi. Kaut kas nav kārībā, ja britu darbinieki šajā valstī nevar pieteikties darbā.”

Pēc Kenedija sniegtās informācijas, “Arriva” reklāmā minēts, ka tiek meklēti 30 šoferi, darba laiks nedēļā sastādītu 38 stundas un papildus tiek nodrošināta dzīvošana Vatfordā.

Lai pieteiktos darbam bija nepieciešama D kategorijas autovadītāja apliecība un viena gada pieredze, jābūt Eiropas Savienības pilsonim un jāprot brīvi runāt angļu valodā.

Ņemts vērā arī tas vai pretendents ir iepriekš sodīts, kā arī vai viņš ir veicis nepieciešamās medicīniskās apskates.

Kenedijs papildina: “Godīgiem darbiniekiem, tādiem kā man, nemaz netiek dota iespēja.”

“Arriva” pārstāvis skaidro situāciju: “Mūsu uzņēmums katru dienu nodrošina tūkstošiem autobusu ceļojumu pasažieriem visā Apvienotajā Karalistē.

Mēs izvēlamies labākos kandidātus no Apvienotās Karalistes, kā arī dažkārt pieņemam darbā ārzemniekus, lai sniegtu nepieciešamos pakalpojumus.

Mēs lepojamies, ka mūsu kolektīvā ir dažādi cilvēki, kā arī mēs esam priecīgi par katru saņemto pieteikuma vēstuli, kas ir atbilstoša darba pienākumu veikšanai.

Visiem potenciālajiem ārzemju darbiniekiem jāizpilda tādi paši kritēriji kā tiem, kas ir Lielbritānijas pilsoņi, visi darbinieki saņem vienādu atalgojumu un tiek nodarbināti vienādos apstākļos.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment