Cīņa ar anoreksiju: Tagad viņa izskatās lieliski, bet reiz svēra 28 kilogramus…

Megana Džeina, kura svēra tikai 28 kilogramus, tagad iestājusies par ķermeņa pozitīvisma kampaņu un publicē internetā bildes ar savu ķermeni.

1 2
22 gadus vecā sieviete jau apsmieta kopš viņa sākusi iet skolā.
Kad viņa bija 14 gadus veca, viņai tika diagnosticēta anorexia nervosa.
Pirms viņa tika hospitalizēta, Megana pavadīja vasaras brīvlaiku jauniešu psihiatriskajā iestādē – ārsti informēja, ka viņai atlikušas tikai pāris nedēļas, ko dzīvot – viņai tika nozīmēta intravenozā barošana un gultas režīms.
Pēc piecu gadu ilgas ārstēšanās, viņa iemācījās mīlēt savu ķermeni un ievietoja internetā attēlus ar to, tagad viņai seko vairāk kā 40 000 fanu.

3
Viņa pastāsta: “Kad es ieskatos spogulī, es redzu taukus uz vēdera, es redzu celulītu, es redzu miljoniem trūkumu, kuri iepriekš man lika sevi ienīst.
Šoreiz, es redzu laimi.

4 5
Es redzu skaistumu, kas ir pārāks par viendimensionālajiem, retušētajiem attēliem, kurus esam pieradināti apbrīnot. Es redzu vērtības, kas ir pārākas par fiziskajām.
Zemākajā punktā, ceturtā izmēra drēbes uz mana auguma nokarājās kā maiss, man izkrita mati un es pastāvīgi salu.
Pat tad, man nešķita, ka es esmu pietiekami slaida. Es kļuvu par tukšu čaulu, kas uztraucās par to, vai vēders nav redzams izspiežamies zem slimnīcas apģērba.”

6
Divu gadu laikā, ar tēva palīdzību, Megana atlaba un saprata, cik daudz laika šī agresīvā slimība viņai laupījusi.
Viņa ēda vairāk kā jebkad agrāk, gada laikā trīskāršojot sava ķermeņa masu, bet joprojām nebija laimīga.
Megana stingri sekoja uzņemto kaloriju skaitam un pārlieku aktīvi nodarbojās ar sportu. Vietnē Instagram, viņa meklēja iedvesmu sportiska ķermeņa iegūšanai, bet ieraudzīja gluži ko pretēju – filozofiju, ka jāpieņem savs ķermenis tāds, kāds tas ir.

8 9
Megana izveidoja savu Instagram kontu, personīgās terapijas nolūkos, ievietojot tajā attēlus, kur viņa redzama ģērbta bikini.
Jaunā sieviete tagad nēsā 12/14 (UK) izmēra apģērbus un atzīst, ka sākumā viņas bikini bildes šķita biedējošas.
Viņa apgalvo, ka interneta sabiedrība palīdzējusi viņai pieņemt sevi. Viņa skatās spogulī un atsakās pieņemt to, ka viņai ir kādi trūkumi.

10 12
“Tagad es redzu ķermeni, kas ir dzīvs, par spīti tam, ka es to vēlējos iznīcināt,” apgalvo Megana.
“Es būšu mūžīgi pateicīga savam ķermenim par tā nepilnīgumu. Mana misija ir ķermeņa pozitīvisms un es ticu, ka tas spēs glābt dzīvības.”

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment