Dabīgais dziednieks: būšana dabā

Kad bija pēdējā reize, kad tu devies pastaigā kaut kur dabā? Došanās uz darbu ar kājām neskaitās. Ir atklāts, ka pilsētas iedzīvotāji pārāk maz laika pavada zaļā vidē, kas atstāj nopietnas sekas uz cilvēka mentālo veselību.

Modernās dzīves galvenās sastāvdaļas ir darbs, attiecības, sporta zāle, tāpēc atrast laiku pārgājienam šķiet pavisam grūti. Cilvēki, kuri dzīvo ļoti urbānā vidē saskaras ar psiholoģiskām problēmām daudz biežāk, nekā cilvēki, kuri pavada laiku arī dabā. Dzīvošana pilsētā dubulto tavu risku iedzīvoties šizofrēnijā.

Ja tu pavadi laiku dabā, tas ievērojami samazina tavus satraukumu, depresiju un stresa hormonus. Atrodoties dabā, cilvēks sāk elpot dziļāk, uzņemot vairāk skābekļa, kas palīdz pazemināt asinsspiedienu, uzlabot gremošanas sistēmu un imūnsistēmu.

Nav nepieciešams doties garos pārgājienos, pietiek vien ar to, ka tu dodies ārpus pilsētas savvaļā un pavadi tur vismaz pāris stundas. Pavēro dabu un apskati vietas, kuras tu vēl nekad neesi redzējis. Pat došanās vietējā zaļajā parkā un pagulēšana vakara saulītē pēc darba, palīdz organismam nomierināties un atjaunoties.

Vislabāk ir doties prom no pilsētas vismaz uz vienu nakti jeb 24 stundām, kad tu spēj mazliet vairāk aprast ar jauno vidu, kārtīgi ieelpot un būt vienkārši dabā, baudot to un ļaujot tai sevi “sakārtot”.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment