Šo divu produktu lietošana ikdienā palielina risku saslimt ar kuņģa vēzi

Jauns pētījums atklāj, ka 3 vai vairāk glāzes alus un 50g bekona dienā palielina risku saslimt ar kuņģa vēzi.

 

Overweight-Man-measuring-his-waist

 

Pasaules vēža izpētes fonds ir atklājis, ka lielāks risks saslimt ar kuņģa vēzi ir cilvēkiem, kuri dienā izdzer vairāk nekā 3 glāzes alkoholisko dzērienu un apēd vairāk nekā 50g apstrādātas gaļas. Bet turpretīm citrusaugu ēšana saslimšanas risku ievērojami  samazina.

 

Zinātnieki ir pierādījuši, ka alkohola lietošana un treknas gaļas ēšana katru dienu, tāpat kā aptaukošanās, palielina iespējamību saslimt ar kuņģa vēzi.

Pētījumā teikts, ka apstrādāta gaļa nozīmē -gaļa ir tikusi sālīta, cepta, žāvēta vai tai ir pievienoti konservanti. Piemēros minēts:

  • šķiņķis;
  • bekons;
  • salami ;
  • žāvēta liellopa gaļa;
  • cīsiņi.

Group-of-friends-sitting-with-their-empty-glasses-on-bar-table

Dr. Reičela Tompsone, pētījuma vadītāja PVIF, teica, ka šie jaunie atklājumi beidzot dod skaidru attēlu.

“Mēs beidzot varam teikt, ka alkohols, treknas gaļas ēšana un aptaukošanās strauji paaugstina iespējamību saslimt ar kuņģa vēzi. Šie atklājumi beidzot, cerams, liks cilvēkiem apjaust viņu riskus saslimt ar šo slimību un pārdomāt vai viņu pašreizējais dzīve stils tiešām ir pareizs.”

Lielbritānijā ar kuņģa vēzi slimo 1 no 67 vīriešiem un 1 no 137 sievietēm.  PVIF eksperti saka, ka slimojošo cilvēku skaits ievērojami samazinātos, ja cilvēki vairāk sekotu līdzi savam uzturam , svaram un piedomātu pie sava  dzīvesstila.

Iespējams ir laiks mainīt savu dzīves stilu un darba dienas beigās alus kausu aizvietot ar svaigi spiestu apelsīnu sulu!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment