Draugi, kuri dala gultu un mīlas priekus. Vai tā ir laba ideja?

Šis attiecību veids “friends with benefits” jeb, tieši tulkojot, draugi ar ieguvumiem, ir radis atzinību no cilvēkiem un kāda sabiedrības daļa to mēģina praktizēt. Šādu attiecību veidu gan vairāk izvēlas piekopt vīrieši, jo daudziem šķiet, ka patstāvīgas attiecības ir pārāk sarežģīta un problemātiska lieta. Tāpēc ir jāmeklē citi veidi kā regulāri piekopt seksuālas aktivitātes.

Un tad radās šis brīnums, mūsu atvērtajā sabiedrībā. Sākotnēji to aizstāja vienas nakts sakari, bet tad arī tas kļuva pārāk sarežģīti, jo katrreiz bija jāmeklē jauns partneris. Savukārt, pats termins- draugi ar ieguvumiem, neatbilst gluži patiesībai, jo lielākoties, tos cilvēkus, kuri piekopj šo dzīves veidu nevar dēvēt par draugiem. Tā lielākoties ir kāda paziņa vai, precīzāk, ieildzis vienas nakts sakars, kuru cilvēks vēl joprojām velk līdzi savā dzīves ceļā.

Sievietes ir jūtīgas un emocionālas būtnes, kas nebūt nenozīmē, ka tas ir slikti. Tomēr ir jāapzinās, ka ir jābūt vismaz kādām nelielām abpusējām simpātijām, lai iegūtu šādu attiecību statusu. Neviens nevēlas ilglaicīgi vai vispār gulēt ar kādu cilvēku, kurš viņam nešķiet pievilcīgs ne ārēji, ne iekšēji.

Visi ir vienisprātis, ka galvenais šādās attiecībās ir komunikācija, robežu nospraušana. Visi to apzinās, bet neviens īsti neuzsāk un nopietni nepieķeras šīm sarunām. Tāpēc laika gaitā, veidojas pārpratumi, pieķeršanās un tam līdzīgas lietas.

Zinātne ir veikusi pāris pētījumus un nonākusi pie slēdziena, ka šāds attiecību veids ir vēl traumējošāks nekā standarta attiecības. Ja vienai iesaistītajai pusei veidojas jūtas vai ir kaut kas tāds, kas mazāk apmierina vai kaut ko vēlas mainīt, tad tam cilvēkam ir bail to teikt un viņš pats par to jūtas vainīgs, jo viss taču ir “skaidri” norunāts ar otru pusi. Tāpēc cilvēks nonāk lielākās mokās un vairs pat īsti neizbauda šādu attiecību modeli, bet aiziet arī nevēlas.

Tas agrāk vai vēlāk būs strupceļš kādam no jums. Un, ja jūs patiesi bijāt draugi pirms tam, tad visticamāk jūs tādi vairs nebūsiet pēc tam.

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment