Vienīgie paņēmieni, kuri tev jāzina, lai saprastu, kad tev kāds melo

1. Mainās viņu ķermeņa valoda.

Apmēram 55% no cilvēku komunikācijas nodrošina ķermeņa valoda. Tās izmantošana cilvēkiem ir dabiska. Tu vari iemācīties specifiskas kustības un žestus, kuri meļus parasti nodod:

  • Viņi mirkšķina ātrāk nekā parasti.
  • Viņi izvairās no acu kontakta.
  • Dažreiz viņi var pielikt pirkstus pie mutes.
  • Viņi nekustīgi un nemirkšķinot uz tevi blenž, cenšoties sevi piespiest saglabāt mieru.
  • Viņi strauji maina galvas stāvokli.

2. Mainās viņu balss tonis.

Aptuveni 38% savstarpējās komunikācijas sevī ietver balss toni, skaļumu, plūdumu un ātrumu. Meļi ļoti bieži runā klusāk un ātrāk, aizķeras aiz vārdiem. Viņi mēdz arī mazliet stostītas, kad cenšas izdomāt savu stāstāmo uz vietas.

Viņu balsī tu, iespējams, saklausīsi nervozitāti un nemieru pat, ja tam šķietami nav nekāda pamata. Ja tu kādam pajautā “kur tu šodien biji?” un viņš nav darījis neko nepareizu, viņam nebūtu jājūtas nervozam un jāstostās. Ķermeņa valoda un balss tonis ir divi ļoti svarīgi aspekti, kas palīdzēs tev noteikt cilvēka godīgumu vairāk nekā viņa vārdi.

 

Tikai atlikušajos 7% komunikācijas nozīme ir pašiem vārdiem. Šie skaitļi, starp citu, nāk no pētījuma, kurā psiholoģijas doktors Alberts Mehrabiāns izpētīja, ka komunikācijā 93% no otra cilvēka vēstījuma iespējams uztvert tikai no ķermeņa valodas un balss toņa.

Tātad, ja ķermeņa valoda un balss tonis nodod runātāju, ir vērts pārbaudīt arī viņa vārdu patiesību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment