Es izmantoju šo pulveri kā mēslojumu, stādot kartupeļus un dārzeņus: raža ir bagātīga, bez kaitēkļiem un slimībām

Lai palielinātu kartupeļu ražu augsnēs ar zemu auglību, dārznieki izmanto dažādus mēslošanas līdzekļus, ko izmanto, pie kartupeļu stādīšanas vagās.

Es gribu jums pastāstīt par maisījumu, kas lieliski baro kartupeļus un pasargā tos no puves un stiepļu tārpiem. Lai to sagatavotu, jums jāņem parasts plastmasas spainis.

Pirmā sastāvdaļa ir sinepju pulveris, kas ir labs mēslojums kartupeļu saknēm un vienlaikus aizsargā pret puvi un stiepļu tārpiem.

Pieredzējuši dārznieki apgalvo, ka viens kg sausais sinepju pulveris var aizstāt 100 kg kūtsmēslu. Maisījumam jāņem 2 kg sinepju pulvera.

Otra sastāvdaļa ir mēslojums azofoska, kas pazīstama arī kā nitrofoska. Tas ir lielisks pavasara mēslojums kartupeļiem, kas vienādos daudzumos satur slāpekli, fosforu un kāliju.

Ar nitrofosku kartupeļi nabadzīgās augsnēs vai vietās, kur audzē kartupeļus gadu no gada, izaug lieli. Maisījumam jāņem 2 kg sausas nitrofoskas granulas un jāsajauc ar sinepju pulveri.

Lasi arī: Ķiplokus visbiežāk iznīcina nevis sals, bet gan slikts padoms dārzniekiem, stādot ķiploku pievienot augsnē pelnus

Ar šo maisījumu pietiks kartupeļiem, kas sastādīti pus hektāru lielā laukā. Stādot kartupeļus, katrā vagā jāievieto 1 ēdamkarote maisījuma. Rezultātā raža vienmēr būs laba.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment