Ķiplokus visbiežāk iznīcina nevis sals, bet gan slikts padoms dārzniekiem, stādot ķiploku pievienot augsnē pelnus

Daudzi dārznieki uzskata, ka pelnu pievienošana augsnei tikai pozitīvi ietekmē augu augšanu. Tomēr tas ne vienmēr tā notiek, it īpaši, ja runa ir par ķiplokiem.

 

Dārzkopības veterāni var ieteikt dažādus pelnu izmantošanas veidus, tomēr jābūt uzmanīgiem.

Pelni var gan pozitīvi, gan negatīvi ietekmēt augsnes auglību.

Kad pelni tiek izmantoti pareizi, tie var kalpot kā lielisks augsnes uzlabotājs, jo tie satur daudzus barības maisījumus, piemēram, ogļskābi, kalciju, kāliju un magniju, ko augi var absorbēt un izmantot, lai veidotu veselīgus dzinumus un ziedus.

Turklāt pelni var palīdzēt augsnei uzturēt mitrumu, jo tie absorbē ūdeni, kas var palīdzēt aizsargāt augus no žāvēšanas.

Tomēr ja pelni tiek pārāk bieži izmantoti vai tiek apstrādāti ar nelietīgiem ķīmiskiem līdzekļiem, tie var lielā mērā ietekmēt augsnes pH līmeni un izraisīt pārāk lielu kālija koncentrāciju, kas var sabojāt augus. Pārāk liela pelnu izmantošana var arī ietekmēt augsnes iznīcināšanu, palīdzot radīt augsnes sēnīšu un slimību infekcijas.

Lasi arī: Nekad neizmet ķiploku mizu miskastē: tā ir neaizstājama lieta mājsaimniecībā

Tādēļ ir svarīgi pareizi izmantot pelnus, ievērojot pareizos proporcijas un to neizmantošanu biežāk par vajadzību. Pirms izmantošanas ieteicams sazināties ar vietējiem ekspertiem, lai uzzinātu, kā pareizi izmantot pelnus, lai uzturētu veselīgu un auglīgu augsni.

Šajā rakstā aprakstam metodes kā drošāk izmantot pelnus, īpaši ķiploku audzēšanā…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment