“Es palielināju kartupeļu ražu 2 reizes” ar vienkāršu mēslojumu, ko sāku pievienot stādīšanas laikā.

Iesaku bumbuļus ik pēc pāris dienām rūpīgi apgriezt, lai tie vienmērīgi zaļotu. Ja bumbuļus diedzēt tumsā, nav vajadzības tos apgriezt. Kad uz bumbuļiem parādās asni, tos var ievietot kastēs ar mitrām zāģu skaidām un salmiem.

Pirms stādīšanas es apstrādāju bumbuļus ar asniem un saknēm no smidzinātāja ar imunitāti stimulējošu borskābes vai dzintarskābes šķīdumu proporcijās 1 g uz 1 litru. Papildus apstrādāju stādāmo materiālu ar kaitēkļu apkarošanas līdzekļiem un pēc 2-3 dienām sāku stādīt.

Mēslojums, ko izmantoju, lai dubultotu kartupeļu ražu

Lai veidotos lieli kartupeļi, katrai bedrītei pievienoju sauju humusa, pusglāzi vai 100 g koksnes pelnu, universālu sērkociņu kastīti (ja neatrodi tieši tādu pašu mēslojumu, var izmantot jebkuru citi ar vienādu slāpekļa, fosfora un kālija + mikroelementu attiecību).
Lai stādītu kartupeļus, izroku 10 cm dziļu bedri, pievienoju maisījumu, sajaucu bedrē ar dārza zemi. Tad novietoju kartupeļu bumbuļus ar acīm uz augšu un ar lāpstiņu pārklāju ar augsni no rindām.

Lai garantētu labu ražu, iesaku katram pirms stādīšanas bedrē pievienot sauju humusa, pusglāzi koksnes pelnu un sērkociņu kastīti. Tad kartupeļi izrādīsies lieli, smagi un neticami garšīgi.

Lasi vēl: “Veiksies it visā”: 2024. gada aprīlī 3 zvaigžņu zīmes gūs neticamus panākumus

Tāpat krūmi nebojāsies, nebūs uzņēmīgi pret slimībām un tiem neuzbruks kaitīgās vaboles.

Leave a Comment