Ir pieņemams variants, ka lielveikalos tiek pārdoti diezgan pieklājīgi izstrādāti un izturīgi maisi. Tie ir kvalitatīvāki un ietilpīgāki, kas padara tos ērtus lietošanai. Izvilkt tos ir viegli un vienkārši – tikai pavelciet aiz rokām, cieši sasiet mezglā un nesiet uz atkritumu konteineriem. Turklāt šādas somas var viegli piestiprināt pie spaiņa ar lieliem klipšiem biroja vajadzībām. Tomēr šī iespēja prasa papildu finansiālas izmaksas.
Diemžēl lielveikalos bez maksas pieejami tikai nelieli celofāna maisiņi dārzeņiem. Par to, cik daudz tie izlietojami mēnesī, pat nesākšu runāt. Turklāt man patīk savus pirkumus novietot ērtā auduma somā.
Ko es tad izdomāju? Tiešām radošs un oriģināls risinājums! Starp citu, šī metode tika izmantota pat Padomju laikos, taču šķiet, ka pēc tam vienkārši aizmirsās par to.
Tātad, sākumā mēs ņemam diezgan lielu avīzes gabalu un noplēšam no tā lielu papīra sloksni, lai iegūtu lielu kvadrātu. Šis kvadrāts tiek salocīts pa diagonāli, lai iegūtu lielu trīsstūri.
Pēc tam vienu no trīsstūra malām uzmanīgi noliecam uz iekšu. Tad mēs pagriežam trīsstūri un rūpīgi salocām otro stūri. Rezultātā mums vajadzētu iegūt avīzes maisiņu.
Visbeidzot, mēs saliekam visas malas, kas izceļas no maisa, vai nu uz iekšu, vai uz āru, atkarībā no tā, kādu veidu vēlamies iegūt.
Mēs uzmanīgi ievietojam šo avīzes maisu atkritumu tvertnē. Tādējādi mēs esam ieguvuši maisu, kas izgatavots no avīzes un ir piemērots atkritumu izmetšanai. Pēc vajadzības mēs ņemam šo maisu vai spaini un izmetam to poligonā vai citā atkritumu apsaimniekošanas vietā.
Šī metode ir ļoti draudzīga videi. Plastmasa ir ļoti ilgi sadalošs materiāls dabā, un ne vienmēr ir garantija, ka visi šie maisi, kas nonāk pilsētas poligonā, tiks nekavējoties pārstrādāti vai pareizi izņemti no vides.
Izgatavojot maisus no avīzes, mēs samazinām plastmasas izmantošanu un veicinām ilgtspējīgu attieksmi pret vidi.
Ieguvumi un vides aizsardzība ir būtiski. Vai jūs piekrītat, draugi? Ja jums patika mana radošā pieeja, lūdzu, dalieties ar savu viedokli komentāros.
Tevi noteikti interesēs
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā










