Es vairs neiegādājos atkritumu maisus; tie ir pārāk dārgi un pastāvīgi saplīst. Es atradu bezmaksas un vienkāršu aizvietotāju

 

Ir pieņemams variants, ka lielveikalos tiek pārdoti diezgan pieklājīgi izstrādāti un izturīgi maisi. Tie ir kvalitatīvāki un ietilpīgāki, kas padara tos ērtus lietošanai. Izvilkt tos ir viegli un vienkārši – tikai pavelciet aiz rokām, cieši sasiet mezglā un nesiet uz atkritumu konteineriem. Turklāt šādas somas var viegli piestiprināt pie spaiņa ar lieliem klipšiem biroja vajadzībām. Tomēr šī iespēja prasa papildu finansiālas izmaksas.

 

Diemžēl lielveikalos bez maksas pieejami tikai nelieli celofāna maisiņi dārzeņiem. Par to, cik daudz tie izlietojami mēnesī, pat nesākšu runāt. Turklāt man patīk savus pirkumus novietot ērtā auduma somā.

 

 

 

Ko es tad izdomāju? Tiešām radošs un oriģināls risinājums! Starp citu, šī metode tika izmantota pat Padomju laikos, taču šķiet, ka pēc tam vienkārši aizmirsās par to.

 

Tātad, sākumā mēs ņemam diezgan lielu avīzes gabalu un noplēšam no tā lielu papīra sloksni, lai iegūtu lielu kvadrātu. Šis kvadrāts tiek salocīts pa diagonāli, lai iegūtu lielu trīsstūri.

Pēc tam vienu no trīsstūra malām uzmanīgi noliecam uz iekšu. Tad mēs pagriežam trīsstūri un rūpīgi salocām otro stūri. Rezultātā mums vajadzētu iegūt avīzes maisiņu.

Visbeidzot, mēs saliekam visas malas, kas izceļas no maisa, vai nu uz iekšu, vai uz āru, atkarībā no tā, kādu veidu vēlamies iegūt.

 

 

Mēs uzmanīgi ievietojam šo avīzes maisu atkritumu tvertnē. Tādējādi mēs esam ieguvuši maisu, kas izgatavots no avīzes un ir piemērots atkritumu izmetšanai. Pēc vajadzības mēs ņemam šo maisu vai spaini un izmetam to poligonā vai citā atkritumu apsaimniekošanas vietā.

 

Šī metode ir ļoti draudzīga videi. Plastmasa ir ļoti ilgi sadalošs materiāls dabā, un ne vienmēr ir garantija, ka visi šie maisi, kas nonāk pilsētas poligonā, tiks nekavējoties pārstrādāti vai pareizi izņemti no vides.

Izgatavojot maisus no avīzes, mēs samazinām plastmasas izmantošanu un veicinām ilgtspējīgu attieksmi pret vidi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ieguvumi un vides aizsardzība ir būtiski. Vai jūs piekrītat, draugi? Ja jums patika mana radošā pieeja, lūdzu, dalieties ar savu viedokli komentāros.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment