Es vāru bietes tikai 15 minūtes, nevis gaidu veselu stundu. Mana vecmāmiņa šo triku izmanto jau gadiem

 

Biešu vārīšana patiešām aizņem diezgan daudz laika. Reiz mana vecmāmiņa man pajautāja: “Kāpēc biešu vārīšana prasa tik ilgu laiku? Tu to dari nepareizi. Atļauj man tev pastāstīt, kā to darīt pareizi.”

Bietes ir ne tikai garšīgs un uzturvielās bagāts dārzenis, bet arī izceļas ar savu bagāto vēsturi un kultūras nozīmi daudzās sabiedrībās. No agrīnām laikmetu periodiem bietes ir bijušas svarīga pārtikas un medicīnas sastāvdaļa, un tās ir plaši pazīstamas arī mūsdienu virtuvēs visā pasaulē.

Ievērojot cilvēku pievēršanos bietēm, ir vairāki iemesli, kas varētu izskaidrot šo interesi:

Garsas un tekstūras daudzveidība: Bietēm ir raksturīga salda, bet vienlaikus nedaudz zemes garša, kas padara to par interesantu sastāvdaļu dažādu ēdienu gatavošanā. Tās var būt gan svaigas, krāsnī ceptas, vārītas, vai pat kā fermentētas marinādē.

Uzturvērtība: Bietēs ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu, kas ir svarīgi veselīgai uzturēšanai. Tās satur arī dabīgo cukuru, bet ar relatīvi zemu glikēmisko indeksu.

Kulinārijas pielietojums: Bietes ir universālas virtuves sastāvdaļas. Tās var lietot siltās vai aukstās zupās, kā garnējumu, salātos, sulu veidošanai, kā arī kā sālījumu.

Kultūras un tradīcijas: Daudzās pasaules kultūrās bietes ir cienīts un svarīgs dārzenis. Tās var būt saistītas ar dažādām tradīcijām, piemēram, Indijas kultūrā, kur bietes var būt sastopamas dažādos ēdienos, tostarp slavenajās Indijas curry receptēs.

 

Tātad, bietes ir daudzpusīgs un noderīgs dārzenis, kas ir pelnījis vietu daudzu cilvēku izvēlētajā uzturā gan tās gastronomiskās vērtības, gan veselīguma dēļ.

Meteorologs Toms Bricis sola agrāko vasaru vēsturē: viņš paziņo diezgan precīzi – kad iestāsies 25 grādu karstums visā Latvijā

Gatavošanas metode.

Nav jāizvēlas pārāk lielas bietes – vidēja izmēra bietes ir labākā izvēle. Pirms gatavošanas rūpīgi nomazgājiet tās ar švamīti, lai noņemtu virsējo slāni – mizojot bieti, jūs varat zaudēt tās krāsu.

 

Nenogrieziet bietes asti, kā redzams attēlā, jo pretējā gadījumā biešu sula nonāks ūdenī. Nav nepieciešams pievienot sāli, jo dārzeņi vienmēr vārās ilgāk, ja tiek pievienots sāls.

Lasi vēl: Ar sliktiem jaunumiem klajā nākusi Degvielas tirgotāju asociācija, kas skar Latvijas autovadītājus

1. Uzlieciet uz plīts katlu ar ūdeni un uzvāra, un tad pievienojiet bietes, pārklājot pilnībā bietes.

2. Vāra uz lielas uguns, neaizverot vāku.

3. Ja jums īsti nepatīk smarža, var pievienot katliņā maizes garoziņu.

 

4. Kad pagājušas 15 minūtes, iegremdējiet bietes aukstā ūdenī ar ledu, lai tās pārstātu gatavošanas un vārīšanas procesu, un tā ātrāk atdziest – paturiet kādas 5-7 minūtes.

Lasi vēl: Karaliskie kartupeļu salāti, kas iekaros ikviena vīrieša sirdi. Dāmas, palutiniet savus mīļotos ar šo gardumu – viņi būs sajūsmā!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Labi, tagad viss ir izdarīts. Bietes var viegli pielāgot savām vajadzībām. Starp citu, tās ir ļoti viegli un ātri notīrāmas pēc aukstā ūdens.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment