Fantastika ienāk realitātē! Tiks radīts robots, kurš ir veiklāks par cilvēku

Robota nosaukums ir Atlas, ko ir radījusi Google piederošs uzņēmums Boston Dynamics. Tā ir iespaidīga figūra, kas sasniedz gandrīz 1.90m garumu, ar svaru 150 kilogrami.

Video ir redzams, kā tās “mācās” noturēt līdzsvaru un nesagāzties. Bet vēlāk jau ir redzams tas, kā tas pietiekami brīvi un veikli skrien pa meža taku. Tas ir daudz sarežģītāk, jo tā nav laboratorijas vide, kurā visi apstākļi ir apzināti radīti un kontrolējami.

Boston Dynamic dibinātājs, Marks Raiberts, stāsta: “Mēs jau kādu laiku esam strādājuši pie robotiem- humanoīdiem. Tas ir vērojis gan cilvēkus, gan dzīvniekus, no tiem mācoties kustības un uzvedību, kuru pēc tam pats ir spējīgs atkārtot. Tomēr, pagaidām mēs vairāk koncentrējamies uz robota līdzsvara izjūtu un kustības dinamiku.”

atlas

Pēc tam, kad robots piedzīvoja izmēģinājumu dabīgā vidē, mežā, tad Raiberts komentēja: “Mēs esam ieinteresēti robotu pielāgot mūsu dabiskajai videi, kas ir pilnīgi citādāka, jo nav iespējams 100% paredzēt visus apstākļus.”

Zinātnieki pat ir izmantojuši svaru bumbas un boksa cimdus, lai pārbaudītu robota līdzsvara saglabāšanas spējas. Tas darbina 28 locītavas ar hidraulikas palīdzību un tam ir stereo redze, kas viņu padara par vienu no advancētākajiem robotu, kāds jebkad ir radīts.

https://www.youtube.com/watch?v=xqRKzI59eRo

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment