(Receptes sākums raksta pirmajā lapā – spied pogu atpakaļ)
Pēc tam pievienojam sviestu istabas temperatūrā un krējumu. Samaisām.
Pa daļām ieber miltus ar vaniļu un cepamo pulveri. Nemīciet mīklu ilgi, jo tā kļūs lipīga un prasīs daudz miltu. Gatavajai mīklai vienkārši jāsaplūst viendabīgā mīkstā bumbiņā, kas labi saglabā formu.
Var būt nepieciešams vairāk miltu nekā receptē, ja biezpiens ir mitrāks. Man vajadzēja 300g un rezultātā mīklai ļoti garšos biezpiens, patiesībā biezpiena tajā ir vairāk nekā miltu.
Mīklu sadala divās daļās!
Katru daļu izrullējiet apmēram 5-8 mm biezā taisnstūrī. Katrai izrullētajai mīklas kārtai izklājiet pusi no ābolu pildījuma, nesasniedzot 2 cm tālāko malu. Satinam rullī, bet ne cieši, jo cepoties var saplaisāt sāni.
Salieciet ruļļus uz cepešpannas un ieziediet ar sakultu olu vai dzeltenumu, kas sajaukts ar ēdamkaroti piena vai skābā krējuma.
Lasi arī: Kad nepieciešams gatavot vakariņas, ņemu kilogramu sīpolu un lieku tos cepeškrāsnī. Uzkoda, kas garšīgāka par gaļu
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudiet ar iesmiem, īpaši sānos, jo to pagatavošana prasa ilgāku laiku.
Sastāvdaļas diviem ruļļiem:
Biezpiens 5%: 400g
Skābais krējums 15%: 100g
Sviests: 50 g
Olas: 1 gab
Sāls: ½ tējk
Cukurs: 50 g
Milti: 300 g (var aizņemt vairāk atkarībā no biezpiena mitruma satura)
Cepamais pulveris: 10 g
Vanilīns: 1/4 tējk
Pildījums:
Āboli: 700 g
Cukurs: 30 g
Sviests: 30 g kanēlis: ½ tējk.
Tevi noteikti interesēs
- Pusi kotlešu mēs apēdam jau no pannas – izmantoju vienu maziņu triku, kas nodrošina, ka tās vienmēr man sanāk sulīgas
- Kārlis pameta savu karjeru Rīgā un pārcēlās uz klusu ciematiņu: viņš nenojauta kā mainīsies viņa dzīve
- Turīgs tēvs nolēma meitu vest pie prāta un aizsūtīja viņu strādāt par ārsti dziļā Latvijas ciematā. Kad viņš uzzināja, kā viņai tur klājas, viņš nolēma palikt!
- Bekons būs īpaši kraukšķīgs un nesaritināsies, ja to pagatavosi ar vienu vienkāršu sastāvdaļu
- Braucu lietainā laikā caur Cēsīm un pamanīju ceļmalā vecu vīru, apstājos: tajā brīdī pat nezināju, ka tieši tad viss sāksies
- Ciemojoties Turcijā, redzēju, ka turienes cilvēki pie mājokļa durvju roktura piekarina maisiņu ar naudu: stāstu, kāpēc











