Fantastiska biezpiena rulete ar āboliem! Nav jātērē daudz laika mīcīšanai un veidošanai, visu sagatavoju “vienā piegājienā”

(Receptes sākums raksta pirmajā lapā – spied pogu atpakaļ)

 

Pēc tam pievienojam sviestu istabas temperatūrā un krējumu. Samaisām.

 

Pa daļām ieber miltus ar vaniļu un cepamo pulveri. Nemīciet mīklu ilgi, jo tā kļūs lipīga un prasīs daudz miltu. Gatavajai mīklai vienkārši jāsaplūst viendabīgā mīkstā bumbiņā, kas labi saglabā formu.

Var būt nepieciešams vairāk miltu nekā receptē, ja biezpiens ir mitrāks. Man vajadzēja 300g un rezultātā mīklai ļoti garšos biezpiens, patiesībā biezpiena tajā ir vairāk nekā miltu.

 

Mīklu sadala divās daļās!

Katru daļu izrullējiet apmēram 5-8 mm biezā taisnstūrī. Katrai izrullētajai mīklas kārtai izklājiet pusi no ābolu pildījuma, nesasniedzot 2 cm tālāko malu. Satinam rullī, bet ne cieši, jo cepoties var saplaisāt sāni.

 

Salieciet ruļļus uz cepešpannas un ieziediet ar sakultu olu vai dzeltenumu, kas sajaukts ar ēdamkaroti piena vai skābā krējuma.

 

Lasi arī: Kad nepieciešams gatavot vakariņas, ņemu kilogramu sīpolu un lieku tos cepeškrāsnī. Uzkoda, kas garšīgāka par gaļu

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudiet ar iesmiem, īpaši sānos, jo to pagatavošana prasa ilgāku laiku.

Sastāvdaļas diviem ruļļiem:

Biezpiens 5%: 400g

Skābais krējums 15%: 100g

Sviests: 50 g

Olas: 1 gab

Sāls: ½ tējk

Cukurs: 50 g

Milti: 300 g (var aizņemt vairāk atkarībā no biezpiena mitruma satura)

Cepamais pulveris: 10 g

Vanilīns: 1/4 tējk

Pildījums:

Āboli: 700 g

Cukurs: 30 g

Sviests: 30 g kanēlis: ½ tējk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment