Fantastiski garšīgi marinēti sīpoli. Noderēs kā piedeva šašlikam, salātiem un gardai uzkodai!

Lai pagatavotu marinetos sīpolus, svaigus sipolus parasti sagriež plānās šķēlītēs vai sīpolu gredzenos. Pēc tam šos sīpolus iemērc skābē, kas parasti tiek gatavots no etiķa, cukura, sāls un dažreiz garšaugiem vai citām garšvielām.

Sīpoli tiek marinēti vairākas stundas vai pat vairākas dienas, lai ļautu garšām labi apvienoties un sīpoliem absorbēt marinādes aromātu.

Rezultātā marinetie sipoli iegūst unikālu saldskābu garšu ar mīkstu, bet viegli krāsnīgu tekstūru. Tos var izmantot kā garnējumu dažādiem ēdieniem, piemēram, burgeriem, sendvičiem, taco, zivīm, gaļai un salātiem.

Marinetie sipoli piešķir ēdieniem svaigu un spilgtu garšu, papildinot tos ar pikantu un skābu noti.

Marinetie sipoli ir arī vizuāli pievilcīgs elements, jo tie ir spoži un krāsaini, ko var izmantot, lai pasniegtu ēdienu.

Tos var saglabāt ledusskapī un izmantot pēc vajadzības. Marinetie sipoli ir populāri daudzās kulinārijas kultūrās visā pasaulē, un tie ir kļuvuši par iecienītu sastāvdaļu modernās virtuvēs.

Tātad, marinetie sipoli ir garda un interesanta veida garnējums, kas papildina un uzlabo dažādu ēdienu garšu un izskatu, piešķirot tiem pikantu un skābu akcentu.

 

SASTĀVDAĻAS:

4 – 5 sīpoli
2 – 3 ķiploka daiviņas
2 – 3 ēdamkarotes etiķa
5 ēdamkarotes augu eļļas
2 – 3 tējkarotes cukura
lauru lapa
melnie pipari
kaltētas dilles un pētersīļi

sāls pēc garšas

Lasi arī: Prasīgs 60 gadus vecs līgavainis: ko viņam pagatavot vakariņās, lai viņš nepārdomā precēties?

PAGATAVOŠANA:

1.Sīpolus sagriežat gredzenos vai pusgredzenos. Pievienojat kaltētos zaļumus, lauru lapu, cukuru, piparus, sāli un etiķi.

2.Visu rūpīgi samaisiet. Ķiploku apcepat eļļā līdz tas kļūst zeltīts. Sīpolus pārlejat ar ķiploku eļļu, tad izņemat ķiplokus un samaisiet.

3. Liekat visu burkā un ieliekat ledusskapī. Sīpoli izdodas ļoti garšīgi. Tos var likt uz karbonādes, ēst kopā ar šašliku, pievienot salātiem, vai baudīt tāpat, ar svaigu rupjmaizes šķēli.

 

Būsim ļoti pateicīgi, ja padalīsies ar recepti – draugiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment