Ģimeņu folkloras kopas “Berendejka” 25 gadu jubilejas pasākums Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

Svētdien, 26. maijā plkst. 14.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2, notiks ģimeņu folkloras kopas “Berendejka” 25 gadu jubilejas pasākums “Ceturtdaļa gadsimta pa dziesmu taku”, kas tiks rīkoti kā ģimenes svētki, kuros kopā sanāk un sabrauc visi lielās ģimenes locekļi un radinieki.

Pasākuma norises vieta būs Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā esošais “Šķūnis”, kurā ieplānota koncerta sadaļa, savukārt blakus esošajā zaļajā zonā notiks dažādas aktivitātes pirms un pēc koncerta. Apmeklētāji varēs degustēt krievu nacionālos ēdienus, piedalīties darbnīcās, apskatīt un piemērīt dažādus krievu tautas tērpu elementus, kā arī kopā sadziedāties un sadejoties.

“Berendejkas” jubilejas pasākumu apmeklēs viesi no Sanktpēterburgas – Krievijas Etnogrāfijas muzeja vecākais eksperts, etnomuzikologs, folkloras etnogrāfiskās studijas “Pan-Teatr” vadītājs Vasilijs Pušarevs un folkloras studijas “Žavoronok” vadītāja Irina Runnova, folkloras pedagoģe un folkloras kopas “Teremok” vadītāja, Sanktpēterburgas Valsts kultūras institūta aspirante Natalja Ivleva. Pasākumā kā viesi ar priekšnesumiem piedalīsies jauniešu folkloras studija “Banga”, bērnu horeogrāfijas ansamblis “Zadorinka” un Rīgas 54. vidusskolas folkloras kopa “Birjuļki”.

Latvijā dzīvo vairāk nekā 150 tautību un viena no lielākajām etniskajām grupām ir tieši krievu tautība. Mazākumtautības un to kultūra ir svarīga un neatņemama Latvijas sabiedrības un kultūrtelpas sastāvdaļa. Ģimeņu folkloras kopa “Berendejka” nodarbojas ar seno krievu tautas tradīciju un ieražu pētīšanu, viņu repertuārā ietilpst gadskārtu un ieražu dziesmas un rotaļas, kā arī viss, kas saistīts ar cilvēka dzīves ciklu un tā svarīgākiem godiem.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākumu atbalsta RD Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment