Policija apstiprina: daudzviet stacionārie radari Latvijā pagriezti otrā virzienā un tagad “šauj mugurā”

 

Internetā jau ilgāku laiku izplatījās runas, ka vairāki stacionārie radari Latvijā ir pagriezti otrā virzienā un tagad “šauj mugurā”, fiksējot automašīnu ātrumu kad tā jau pabraukusi garām stacionārajam radaram. 

Tagad šīm runām atrasts apstiprinājums. Portālā Delfi kād cilvēks raksta, ka jau kopš piektdienas, 10. maija, stacionārais fotoradars , kurš atrodas aiz Kalnciema tilta Rīgā,   vairs nav novirzīts ierastajā tilta virzienā, bet gan pagriezts otrādi. Tagad tas “šauj” mugurā “Spices” virzienā.

Portāls griezās pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), kura apstiprināja, ka saskaņā ar Valsts policijas (VP) norādījumiem patlaban noris fotoradaru virziena maiņa.

“Transporta līdzekļu vadītāji, kuri ievēro maksimālo atļauto ātrumu, var būt mierīgi, tāpēc, ka šīs izmaiņas viņus neskars,” pauda CSDD pārstāvis Rolands Rumba. Viņš piebilda, ka šādas izmaiņas – fotoradaru virziena maiņa – notiks regulāri.

CSDD arī uzsver, ka stacionārie fotoradari izvietoti tajās vietās, kur tie ir būtiski ceļu satiksmes drošībai. Jau uzstādot fotoradarus, tiem sākotnēji bija paredzēti dažādi veidi ātruma režīma kontrolēšanai.

Lai arī: VID paplašinājis iedzīvotāju loku, kuriem līdz 3. jūnijam ir obligāti jāiesniedz sava ienākumu deklarācija

Valsts policijā skaidro, ka izmaiņas saistītas ar motosezonas sākumu. “Ņemot vērā to, ka sākusies motosezona, fotoradari bija pagriezti tā, lai kontrolētu visus transporta līdzekļus – ne tikai automobiļus, bet arī motociklus, kuriem numurzīme atrodas aizmugurē,” atzīmēja Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe. Fotoradari tikuši pagriezti tajās vietās, kur tas tehniski ir iespējams, vienlaikus nesamazinot kontroles efektivitāti.

Saskaņā ar VP informāciju laikaposmā no 2019. gada 1. līdz 30. aprīlim stacionārie fotoradari Latvijā fiksējuši 69 338 pārkāpumus. Kopējā uzliktā soda naudu summa par pārkāpumiem sasniedz 3 021 560 eiro.

Kā ziņo “rus.delfi.lv”, tad virziens mainīts arī fotoradaram uz Jūrmalas šosejas.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment