Latvijai tomēr neizdodas kvalificēties Eirovīzija finālam

Šovakar Telavivā norisinājās 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā ar piekto kārtas numuru piedalījās arī grupa no Latvijas – “Carousel” ar dziesmu “That Night”, lai cīnītos par piedalīšanos finālā šī gada Eirovīzijā.

Latvijas pārstāvjiem diemžēl neizdevās iegūt ceļazīmi uz sestdienas finālu.

“Carousel” uzstājās ar piekto kārtas numuru un otrajā finālā viņiem bija jākonkurē ar Armēnijas, Īrijas, Moldovas, Šveices, Rumānijas, Dānijas, Zviedrijas, Austrijas, Horvātijas, Maltas, Lietuvas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas un Azerbaidžānas pārstāvjiem.

Finālā iekļuva tikai desmit dalībnieki, un “Carousel” starp šiem veiksminiekiem diemžēl nebija.

Ceļazīmi uz finālu ieguva Ziemeļmaķedonija, Nīderlande, Albānija, Zviedrija, Krievija, Azerbaidžāna, Dānija, Norvēģija, Šveice un Malta.

Šie desmit izpildītāji pievienosies pirmā pusfināla labāko desmitniekam, “lielā piecinieka” valstu un rīkotājvalsts pārstāvjiem un sacentīsies lielajā finālā, kas Telavivā notiks sestdien, 18. maijā.

Portāls “Delfi” otrajam pusfinālam piedāvāja sekot līdzi teksta tiešraidē kopā ar sociālo tīklu redaktoru un “Eirovīzijas” entuziastu Edgaru Bāliņu. Teksta tiešraidē varēja uzzināt interesantus faktus un komentārus, kā arī papriecāties par asprātīgākajām “Eirovīzijas” fanu atsauksmēm tviterī. Teksta tiešraides arhīvs izlasāms šeit un arī zem galerijas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment