Griežot papriku, neizmet sēklas. Tu vari viegli izaudzēt veselu papriku plantāciju

Mazdārziņš uz palodzes? Visu var izdarīt ar savām rokām un ar minimālām izmaksām. Un tajā pašā laikā iegūsiet labu ražu. Un sēklas jau ir jūsu ledusskapī! Šodien pastāstīsim par visizdevīgāko un vienkāršāko veidu, kā iegūt ražu uz palodzes. Paprikas sēklu stādīšana aizņem minimālu laiku un sniedz maksimālu prieku. Nedaudz atjautības – un svaigi bioloģiskie dārzeņi augs tieši mājās!

Paprikas sēklu stādīšana

Kad mēs tīrām papriku, sēklas parasti tiek nosūtītas uz miskasti. Bet šīs sēklas ir īsts dārgums turpmākai audzēšanai. Pēc paprikas nomizošanas savāc sēklas uz papīra dvieļa un atstāj uz dažām dienām, lai tās nožūtu. Tās noderēs, veidojot veselu mājas papriku plantāciju.

Ja dvēsele prasa eksperimentus, tad var ņemt dažādu krāsu un šķirņu papriku. Galvenais žāvēšanas laikā tās turēt atsevišķi, lai nesajauktos.

Paprika ir viegls un siltumu mīlošs augs. Zemē tas labi aug + 19-27 ° C temperatūrā dienā un + 16-18 ° C naktī. Tāpēc papriku dārzos stāda diezgan vēlu, kad zeme jau ir sasilusi un naktīs nav spēcīgu temperatūras kritumu. Mājās, uz palodzes, to var audzēt visu gadu. Galvenais ir radīt nepieciešamos apstākļus tās augšanai.

Lasi arī: Neuzmanīgi dārznieki pieļauj vienas un tās pašas kļūdas, kas neļauj peonijām uzziedēt

Paprikai nepatīk sausa augsne, tāpēc zemei ​​vienmēr jābūt nedaudz mitrai. Vasarā, ļoti karstās dienās, tā ir jālaista 2 reizes dienā. Pati paprikas sakņu sistēma ir neliela, tāpēc augs lieliski iederas vidēja izmēra podā.

Kā stādīt papriku mājās

Ja vēlaties stādīt papriku mājās, jums būs nepieciešams vidēja izmēra pods un auglīga caurlaidīga augsne. Varat arī izmantot koka vai plastmasas kasti, iepriekš izveidojot caurumus ventilācijai no apakšas. Vislabāk ir sākt stādīt pavasara beigās vai vasaras sākumā.

Ievietojiet sēklas 0,5–1 cm dziļumā augsnē un pārklājiet ar nelielu daudzumu zemes. Novietojiet podu prom no tiešiem saules stariem. Pēc apmēram 20 dienām jūs redzēsit pirmos dzinumus.

Pārliecinieties, ka tie neaug pārāk tuvu viens otram. Tas var izraisīt auga nāvi, jo tam nav pietiekami daudz vietas. Novietojiet podus uz palodzes un neaizmirstiet dīgstus katru dienu laistīt.

Pēc neilga laika jūs pamanīsit, ka uz augiem parādīsies ziedi. Un šeit ir svarīgi neaizmirst tos apputeksnēt. To var izdarīt pats, neaicinot īpaši apmācītas bites. Paņemiet ausu kociņu un viegli ieduriet to katrā ziedā. Tādējādi ziedputekšņi no viena zieda tiks pārnesti uz otru, un notiks apputeksnēšana. Tagad atliek tikai gaidīt ražu.

Lai raža būtu dāsna un iepriecinātu uz ilgu laiku, laistiet savu dārzu ar siltu nostādinātu ūdeni. Šāds ūdens nesabojās augu sakņu sistēmu. Tāpat neaizmirstiet par mēslojumu. Vislabāk ir barot papriku ar minerālmēsliem reizi divās nedēļās.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment