Neuzmanīgi dārznieki pieļauj vienas un tās pašas kļūdas, kas neļauj peonijām uzziedēt

Peonijas nezied: ko darīt? Šis jautājums, kā likums, uztrauc dārzniekus iesācējus, kuriem vienkārši nav pietiekami daudz pieredzes ziedu audzēšanā.

Bet atrisināt šo ziedu problēmu ir diezgan viegli. Un šodien detalizēti pastāstīsim, kāpēc peonijas nezied un kā to labot.

Peonijas nezied. Ko darīt?

Lai gan peonijas aprūpes ziņā ir nepretenciozas, gadās, ka augs atsakās ziedēt. Jums ir jānovērš iespējamie iemesli, kāpēc tas notiek. Pirmkārt, zieds var augt nepareizā vietā.

Ideālā gadījumā jums ir jāizvēlas vieta, kur augs būs tiešā saules gaismā ne vairāk kā 4 stundas dienā. Un tam nevajadzētu būt diennakts karstākajam laikam. Pārāk liels karstums kavē ziedēšanu. Tāpēc peoniju stādīšanai izvēlieties vidēji apgaismotas vietas.

Otrkārt, ir svarīgi ņemt vērā augsni, kurā zieds augs. Smaga un slikti drenēta augsne nederēs. Tāpat nestādiet augu gruntsūdeņu tuvumā. Turklāt peonijas var neaugt, jo tuvumā ir krūmi vai koki, kas ziedam atņem visas barības vielas. Piemēram, viens no neveiksmīgākajiem kaimiņiem šajā ziņā ir ābele.

Treškārt, slimību un kaitēkļu dēļ augs var neziedēt. Tie atņem peonijām resursus, kas nepieciešami normālai darbībai. Tāpēc par peoniju ziedēšanu nevar būt ne runas.

Ja šīs problēmas izdosies laikus apzināt un atrisināt, peonijas var uzziedēt tajā pašā gadā. Pretējā gadījumā jums būs jāgaida līdz nākamajam, jo ​​augam ir nepieciešams laiks, lai atgūtos.

Ja jūs tikko iegādājāties stādus, maz ticams, ka tie nekavējoties dos ziedus. Augam ir jāiesakņojas jaunā vietā. Tas joprojām ir pārāk vājš pumpuru veidošanai. Ir svarīgi nepārslogot ziedu ar dažādiem augšanas stimulatoriem. Nākotnē tam var būt pretējs efekts.

Tomēr tas vēl nav viss. Labākie padomi tik sekos.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu padomus, kā rūpēties par peonijām

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment