Gulēt mazāk! Vai to ir iespējams uztrenēt?

Mūsu sabiedrība un laiks mums ir iemācījis, ka gulēt maz ir labi un, ka tas ir apbrīnas vērts. Leonardo Da Vinči, Tomass Edisons un Mārgareta Tečere parasti ir kā spilgtākie piemēri tam, ka cilvēkam pilnīgi pietiek ar pāris stundu miega diennaktī, lai nezaudētu savu produktivitāti.

Bet patiesība ir tāda, ka tā pat kā tu nevari izvēlēties to, ka tu glezno tik pat labi kā Da Vinči, tu nevari izvēlēties arī to, cik miega ir nepieciešams tavam ķermenim. 7-9 stundas miega diennaktī ir ieteicamais stundu skaits. 97-99% no visas populācijas, kuri regulāri guļ mazāk kā 6 stundas diennaktī, ar laiku krasi zaudē savu produktivitāti.

Pārējie 1-3% gulētāju ir “maz gulētāji”. Tas ir pateicoties kādam gēnam, kurš ir piedzīvojis mutāciju un saucas hDEC2, tāpēc šādiem cilvēkiem pietiek tikai ar pāris miega stundām diennaktī. Tu visticamāk esi saticis kādu no šādiem cilvēkiem. Tie lielākoties ir tievi, optimistiski un enerģijas pilni. Šķiet, ka viņi nekad nevar nosēdēt mierā. Godīgi sakot, reizēm viņi ir tracinoši.

Tomēr ir kāds paņēmiens, kā var veiksmīgi samazināt savu gulēšanas daudzumu no 8 uz 7 stundām diennaktī:

  1. Uzstādi savu modinātāju uz vienu un to pašu laiku nemainīgi vai tā ir nedēļas nogale vai darba dienas. Celšanās vienā laikā un būtisks faktors.
  2. Pirmajā nedēļā dodies gulēt 20 minūtes vēlāk.
  3. Otrajā nedēļā- 40 minūtes vēlāk.
  4. Trešajā nedēļā- 1 stundu vēlāk.

Ja vēlies samazināt vēl savu gulēt iešanas laiku, tad ej gulēt katru nedēļu par 20 minūtēm vēlāk. Tomēr, mazāk par 6 stundām var gulēt tikai retais, saglabājot enerģiju un produktivitāti.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment