Iespējams, nākotnē mainīsies apkures atbalsta piešķiršanas veids. Kuri pabalstu saņems, bet kuriem tas ies secen?


Jaunais finanšu ministrs Arvils Ašeradens intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka ar kolēģiem jaunajā Klimata un enerģētikas ministrijā sācis pārrunas, kā veidot mērķtiecīgāku atbalsta sistēmu.

 

“Sistēmai ir izdevies kompensēt elektroenerģijas cenas, kur pirmie 100 kW tiek subsidēti, bet par patēriņu virs tā jāmaksā pašam. Šo atbalstu saņēmušas aptuveni 80% mājsaimniecību.

LASI VĒL: Iegāju “Lidl” veikalā Lietuvā un “paliku uz pauzes”

Savukārt atbalsts apkures izmaksu kompensēšanai nav īsti sociāli orientēts – jo lielāka māja un lielākas enerģijas vajadzības, jo lielāks atbalsts tiek saņemts. No sociālā viedokļa tas nav ideāli. Tas ir jāmaina.

Attiecībā uz šo atbalsta formu arī EK vēlētos, lai tas tiktu sniegts tiem, kam tas visvairāk nepieciešams,» sacīja A. Ašeradens.

 

Viņš uzsvēra, ka atbalsts būs vairāk sociāli orientēts, līdzīgi kā atbalsts elektrībai.”Mēs domāsim par modeli, kā tas izskatīsies. Ja mēs virzāmies uz labklājības valsti, tad ir jāsaprot, ka valsts primārā loma ir palīdzēt tiem, kam tas ir visvairāk vajadzīgs. Valsts loma ir veicināt sociālo vienlīdzību, palīdzēt tiem, kam iet grūtāk, valsts pienākums nav palīdzēt visiem. Tādēļ valstij ir jāveido ļoti precīzi mehānismi, kā to darīt,” uzskata finanšu ministrs.

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment