Interesanti! 10 pasaulē ietekmīgākie cilvēki, kuri bija arī smagi alkoholiķi

Sokrāts

2_most_successful_drunks

Bez Sokrāta līdzdalības diez vai vispār būtu radies Rietumu filozofijas novirziens. Piedzerties līdz nemaņai un apkrist zem galda spētu jebkurš, tomēr Sokrāts pēc ilgstošas bohēmas vēl spēja apzināties, ka absolūti neko nezina. Tas savukārt noveda pie atklājuma, ka Sokrāts zina vairāk par citiem senajiem atēniešiem. Iespējams tieši tādēļ šī filozofa pēdējais dzēriens bija pagatavots no indīgā velnarutka.

Uliss S. Grants

3_most_successful_drunks

1854. gadā Grantu palūdza aiziet no armijas, jo viņam piemita nelāgs ieradums pārmērīgi lietot alkoholu. Par laimi, viņiem pietika prāta Grantu atjaunot amatā, viņa pienesums Amerikas pilsoņu karā bija vitāli svarīgs nācijas izveidei. Diemžēl, pārmērīga alkohola lietošana visai bieži iet roku rokā ar pārmērīgu cigāru smēķēšanu. Tas izraisa vēzi. Un vēzis tevi nogalina pat tad, ja esi spējīgs ģenerālis.

Vinstons Čērčils

img

Daudzi britu augstmaņi ir dzimuši ar džina un tonika glāzi rokās, tai skaitā arī Elizabete I, tomēr tikai viens no šiem izredzētajiem sēdās pie viena galda ar Staļinu un Rūzveltu, lai pārdalītu pasauli. Neviens nezina, cik daudz šie trīs varoņi izdzēra, tomēr Čērčils lielāko daļu laika par grādīgā šķidruma koncentrāciju asinīs nesūdzējās. Viņam patika katru veiksmīgu dienu iesākt ar glāzi “Red Label” viskija, kas atjaukts ar ūdeni.

Aleksandrs Lielais

5_most_successful_drunks

Kas ir stulbākais ko esi izdarījis dzērumā? Izrādās, ka Aleksandrs Lielais šādā kondīcijā iekaroja pasauli. Varbūt tas ir mazliet pārspīlēti teikts, tomēr iegūtas zināmas liecības par viņa pārmērīgo aizrautību ar alkoholu, turklāt alkohols saasināja malārijas drudzi, kas arī noveda pie Aleksandra Lielā nāves. Aleksandru Lielo kārtīgi apmācīja Aristotelis, kuru apmācīja Platons, kuru savukārt apmācīja vecais labais dzērājs Sokrāts. Aleksandrs devās iekarojumā, kuram līdzīgu pasaule nav redzējusi, visi taču zina, ka optimāla iekarošanas režīma ievērošanai nepieciešamas kārtīgas dzīres un Dionīsa pielūgšana. Un tas parasti noved pie orģijām.

Džozefs Makartijs

6_most_successful_drunks

Neviens nebija tik labs iefiltrēto komunistu izskaušanā no ASV Valsts departamenta, kā Jozefs Makartijs. Galu galā šī vīra uzvārdā, par makartismu, nodēvēta politiskā attieksme, kuras galvenā taktika ir uzbrukumi atsevišķām personām ar plaši publiskotiem apgalvojumiem un nepamatotām apsūdzībām. Diemžēl, pēc izslēgšanas no Senāta Džo nodzērās līdz nāvei 48 gadu vecumā, pārmērīgās alkohola lietošanas rezultātā viņam izveidojās akūts hepatīts. Pudele vienmēr uzvar.

Frenks Sinatra

1119377_1280x720

Sinatra un viņa vienmēr kunga prātā esošie kompanjoni nopelnīja visai iespaidīgu summu, kā arī padarīja dzeršanu par modes lietu. Lai arī Sinatra bija funkcionējošs alkoholiķis, viņš reizi pa reizei savācās, lai neizgāztos ierakstu veikšanas laikā, lai gan nereti arī būdams dzērumā viņš veiksmīgi izspruka cauri. Sinatra pat izveidoja savu dzeršanas klubiņu, ko nosauca par “ASV Olimpisko dzeršanas komandu”. Viņā mita īsteni patriotisks gars!

Kleopatra

8_most_successful_drunks

Gluži kā viņas laikā valdošie vīrieši, arī viņa dzēra daudz un dikti. Tomēr, ja tu esi karaliene Kleopatra VII, Ēģiptes karalistes galva, tev ar kaut ko jāizceļas, tādēļ viņa vannojās vīnā. Papildus, tas it kā skaitās labs ādai. Lai arī Kleopatra nebija tik ietekmīga kā daži citi šī saraksta profesionālie dzērāji, tajā viņa ir vienīgā par kuras peldēšanos vīnā domāt nav nepatīkami.

Milzis Andrē

10_most_successful_drunks

Milzis Andrē bija pasaules čempions reslingā, kā arī aktieris. Runāsim atklāti, lai mēs spētu normāli funkcionēt,mums visiem nepieciešams alkohols. Bet Andrē to vajadzēja vairāk, stipri vairāk. Vairāk alkohola nekā dažas valstis saražo gada laikā. Labi zināms, ka Milzis Andrē pārmērīgi lietoja alkoholu, tomēr veiksmīgo cilvēku sarakstā viņš nonāca ar to, ko darīja ārpus bāra.

Bendžamins Franklins

founder_franklin

Nav jau tā, ka ASV nepastāvētu, ja nebūtu alkohola, kaut vai, kas to lai zina! Katra ziņā daudzi no valsts dibinātājiem ikdienā lietoja alkoholu ūdens vietā, jo tas bija pārāk netīrs, destilētu un raudzētu dzērienu patērēšana bija krietni drošāka. Franklins būdams dzērumā fantazēja labāk par jebkuru citu, kurš parakstīja neatkarības deklarāciju, tieši tādēļ viņam atradās vieta šajā magnum opus. Franklins īsi un lakoniski apdzejoja alkoholu: “Alus ir dzīvs piemērs tam, ka Dievs mūs mīl un vēlas, lai mēs esam laimīgi.”

Avots: mandatory.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment