Interneta žurnāls “Satori” ziedošanas kampaņas ietvaros sāk akciju “Satiec Satori autoru”

Jau ceturto gadu pēc kārtas interneta žurnāls “Satori” rīko kampaņu, kurā aicina savus lasītājus un atbalstītājus piedalīties žurnāla darbības finansēšanā, veicot ziedojumu. Šī gada kampaņas “Tu esi atbildīgs par to, ko tu lasi” ietvaros, runājot par medija un lasītāja atbildību, 12 dienas, no 5. līdz 16. novembrim, notiks akcija “Satiec Satori autoru”.

Reaģējot uz pēdējā laika notikumiem Latvijā un pasaulē, šīgada kampaņa uzsver katra lasītāja lomu stabila, neatkarīga medija pastāvēšanā: tu esi atbildīgs par to, ko tu lasi! Interneta žurnālam “Satori” vienmēr bijusi svarīga finansiālā un redakcionālā neatkarība, un lielā mērā to ir izdevies saglabāt, pateicoties lasītāju atbalstam. Tāpēc arī šogad “Satori” savus lasītājus un atbalstītājus aicina piedalīties žurnāla veidošanā ar savu ziedojumu. “Katrs lasītāju ziedots eiro palīdz “Satori” turpināt droši un brīvi runāt par būtisko kultūrai, demokrātijai un pilsoniskajai sabiedrībai,” atzīst “Satori” izdevēja, biedrības “Ascendum” direktore Antonija Skopa.

Šogad kampaņas laikā “Satori” plāno atbildēt uz lasītājus interesējošiem jautājumiem saistībā ar medija darbību. “Vai esat domājuši par to, kā darbojas medijs?” tiek jautāts kampaņas animācijas rullītī, kas veidots sadarbībā ar mākslinieku Reini Pētersonu. Un pirmkārt aiz medija stāv cilvēki – autori, redaktori u.c. Tāpēc lasītājiem būs dota iespēja satikties ar žurnāla veidotājiem aci pret aci: 12 dienas pēc kārtas dažādās Rīgas vietās varēs atrast “Satori” autorus un redaktorus, kas strādās pie “Satori” publikācijas. Tā ir unikāla izdevība redzēt, kā top interneta žurnāls “Satori”, iepazīties ar savu mīļāko “Satori” autoru un noskaidrot visus interesējošos jautājumus. Akcijā piedalīsies literatūras interesents un rakstnieks Andrejs Vīksna, “Satori” ziņu redaktore Anna Andersone, kino kritiķe Alise Zariņam publiciste Santa Remere, dizaina domātāja Jeļena Solovjova, kino pētniece Ieva Viese-Vigula, dzejnieks Arvis Viguls, Satori redaktore Elizabete Lukšo-Ražinska, teātra kritiķe Silvija Radzobe, publicists un rakstnieks Pauls Bankovskis, vēsturnieks Artis Buks, publicists Iļja Marija Boļšakovs un publiciste Linda Curika. Vairāk par akciju un konkrētiem norises laikiem un vietām var izlasīt šeit: https://www.facebook.com/events/624847748088418/

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment