Eiropas vadošie eksperti RSU diskutēs par augstākās izglītības internacionalizāciju

Pulcējot virkni starptautisku ekspertu, tostarp 52 ārvalstu un 12 Latvijas augstskolu pārstāvjus, no 6. līdz 8. novembrim Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) Dzirciema ielā 16 jau tradicionāli notiks konference Internacionalizācija: no vārdiem pie darbiem (Internationalisation: From Words to Action).

Šogad īpaša uzmanība tiks veltīta labajai augstākās izglītības praksei internacionalizācijas jomā Eiropā. Papildus konferences programmai notiks arī Erasmus+ Starptautiskā nedēļa, kas sniegs plašas tīklošanās iespējas.

“Mūsdienās zināšanas neierobežo nacionālās robežas. Modernām augstskolām ir nozīmīgi būt iesaistītām starptautiskajā zināšanu apritē. Šodienas mainīgais ģeopolitiskais klimats un dažādās augstākās izglītības interešu grupas rada nepieciešamību pēc padziļinātas izpratnes par starptautiskās dimensijas dažādiem aspektiem. Šīs konferences mērķis ir iepazīties ar labāko internacionalizācijas praksi Eiropā, kā arī plašāko starptautisko kontekstu, kura ietvaros šobrīd augstskolām ir jāsekmē starptautiskā sadarbība ar dažādiem pasaules reģioniem,” stāsta RSU Starptautisko sakaru departamenta direktore Baiba Pētersone.

Konferences plenārsēdi atklās U-Multirank vadošais direktors Gero Federkeils (Gero Federkeil), kurš ir arī viens no šī starptautiskā reitinga izveidošanas grupas vadītājiem. U-Multirank ir Eiropas Komisijas (EK) finansēta iniciatīva, kas sniedz izvērtējumu par 350 universitātēm, tostarp RSU, no vairāk nekā 70 valstīm tādās kategorijās kā studiju process, pētniecība, zināšanu pārnese, starptautiskā orientācija un reģionālā iesaiste. Atklāšanas plenārsēdē uzstāsies arī ietekmīgā Lielbritānijas laikraksta The Guardian augstākās izglītības sekcijas redaktore Reičela Hola (Rachel Hall), kura sniegs apskatu par augstākās izglītības kontekstu Eiropā.

Konferences galveno runātāju vidū ir ilggadējais Kembridžas Universitātes starptautiskās stratēģijas direktors Tobijs Vilkinsons (Toby Wilkinson), kurš nesen sācis visaptverošu internacionalizācijas stratēģijas izstrādi un ieviešanu Linkolnas universitātē. Tāpat vienā no galvenajām plenārsēdēm uzstāsies Akadēmiskās sadarbības asociācijas – Briseles domnīcas, kura konsultē EK augstākās izglītības jautājumos – direktora vietniece Irina Ferenca (Irina Ferencz).

Papildus šiem runātājiem konferences ietvaros norisināsies arī vairākas sesijas, kurās tiks apskatīti konkrēti Eiropas universitāšu veiksmes stāsti. Pasākuma detalizēta programma ir pieejama RSU mājaslapā.

Internacionalizācijas konference un starptautiskā nedēļa RSU norit jau trešo gadu. Tā pulcē augstākās izglītības speciālistus no dažādām valstīm. Pirmā konference tika veltīta internacionalizācijas stratēģiskai vadībai augstākās izglītības iestādēs, bet pērn galvenā tēma bija inovāciju ieviešana augstskolu internacionalizācijā.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir Latvijas augstskolu reputācijas topa līdere un viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. RSU deviņās fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. RSU šobrīd studē 9130 studenti, tostarp 2210 ārvalstu studenti no 47 valstīm. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājaslapā www.rsu.lv. Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv, Instagram un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu medijā „Skaļāk” – http://skalak.rsu.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment