Itāļu saldējuma dželato recepte

Vasaras karstums nedod mieru pat vakarā. Ko darīt? Lai atveldzētos un nedaudz atpūstos, palīdzēs pašu rokām gatavots itāļu saldējums. Tas pilnīgi noteikti būs labāks nekā veikalā pirkts!

Šādam desertam noteikti jāizvēlas svaigi un kvalitatīvi produkti. Galu galā, jo labākas ir sastāvdaļas, jo garšīgāks būs pats ēdiens. Tam droši vien piekritīs visi.

Itāļu saldējums

Sastāvdaļas:

  • 250 ml trekns piens
  • 250 ml saldais krējums (35% tauku)
  • 150 g cukura
  • Vaniļas cukurs
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g tumšās šokolādes (pēc izvēles)
  • 1 ēdamkarote aromatizēts alkohols (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Uzvāra pienu un plānā strūklā lej dzeltenuma masā, visu enerģiski maisot.

Uzlieciet topošo krējumu uz nelielas uguns, maisiet, bet neļaujiet tam vārīties. Uzkarsē masu līdz 85-90 grādiem. Pēc tam atdzesējiet līdz istabas temperatūrai un ievietojiet ledusskapī.

Saputo saldo krējumu, pievieno tam atdzesēto krējumu un visu samaisa. Ja vēlaties, ielejiet alkoholu. Visu šo krāšņumu liek saldējuma pagatavošanas mašīnā un dažas minūtes pirms gatavības uzkaisa pa virsu rīvētu tumšo šokolādi.

Ja nav saldējuma pagatavošanas mašīnas, saldējumu var likt tīrā plastmasas traukā, bet ik pa laikam tas jāizņem no saldētavas un kārtīgi jāsamaisa.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment