7 lietas, kuras siltā laikā nedrīkst uz ilgu laiku atstāt mašīnā

Ne visi mūsdienu cilvēki novieto automašīnu garāžā. Vēlamies pastāstīt, kādas lietas, kas bieži tiek glabātas automašīnas salonā, vasarā absolūti nav vērts tur turēt.

  1. Plastmasas ūdens pudeles

Mēs bieži atstājam ūdens pudeles mašīnā, gadījumā, ja rodas slāpes. Bet pie augstām temperatūrām, kas vasarā neizbēgami veidojas automašīnas iekšpusē, kad tā atrodas pagalmā vai stāvvietā, plastmasa izdala bīstamo toksīnu bisfenolu, un šādu ūdeni dzert nav labi. Lietojot produktus, kuros nokļuvis bisfenols, var rasties vielmaiņas vai endokrīnās sistēmas izmaiņas.

  1. Zāles

Cilvēki, kuri ir spiesti pastāvīgi lietot kādus medikamentus, tos nēsā līdzi automašīnā, uztraucoties par savu veselību un dzīvību. Tas saprotams. Bet visas zāles ir ieteicams uzglabāt temperatūrā, kas nav augstāka par 20-25 grādiem, vietā, kas ir aizsargāta no tiešiem saules stariem. Ja šis noteikums tiek pārkāpts, zālēs samazinās to ārstnieciskās īpašības, un tās maksimāli var izraisīt blakusparādības.

  1. Dabīgā šokolāde

Dabīgā šokolāde temperatūrā virs +25 izkūst šķidrā šokolādē. Tāpēc, ja vasarā to uz stundu atstāsi mašīnā pat iepakojumā, rezultāts būs salda un taukaina peļķe, kas pēc tam būs kaut kā jānomazgā. Salona tīrīšana varētu būt diezgan dārga!

  1. Šķiltavas

Šķiltavas var eksplodēt, ja tās vairākas stundas atstāj temperatūrā virs 35 grādiem. Vasarā, ja automašīna atrodas pagalmā, temperatūra salonā saulē var sasniegt 55 grādus. Tāpēc ir ļoti svarīgi tajā neglabāt šķiltavas. Tās mašīnas iekšienē var aizdegties, un, labākajā gadījumā cietīs tikai mašīna.

Lasi arī: Ar ko riskē cilvēki, kas pieraduši pa māju staigāt basām kājām

  1. Dārgi viedtālruņi

Pirms iPhone 11 iznākšanas Apple ierīču cienītāji vienkārši vaidēja no tā, kā viedtālruņi sasalst un pārstāj darboties jau pie mīnus 2-3 grādiem. Tagad ir otrādi: iPhone tālruņi pārstāj darboties karstā vidē. Apple brīdina, ja iPhone tiek uzkarsēts līdz temperatūrai virs 35 grādiem pēc Celsija, tad nav garantijas, ka ierīce turpinās strādāt. Turklāt, bojājumi var būt neatgriezeniski.

  1. Augi

Karstums un dehidratācija var nogalināt augus, kas palikuši uz automašīnas sēdekļa, jo karstā vasaras dienā temperatūra mašīnas salonā paaugstinās virs 50 grādiem.

  1. Saules aizsargkrēms

Saules aizsargkrēms, ko nēsājat līdzi automašīnā, lai vienmēr aizsargātu jūsu jutīgo ādu, automašīnas karstumā saraujas un zaudē 90 procentus no saules aizsardzības īpašībām. Nēsājiet krēmu līdzi somiņā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment