Ar ko riskē cilvēki, kas pieraduši pa māju staigāt basām kājām

Šķiet, ka nav nekā slikta staigāt basām kājām. Jā, un droši vien daudzi ir dzirdējuši, ka, piemēram, basām kājām skriet pa rasainu zāli maijā un jūnijā pat nāk par labu veselībai.

Tomēr eksperti joprojām brīdina, ka ilgstoši staigāt bez apaviem nav tik vēlams, kā varētu šķist.

Un šodien pastāstīsim, kādas nepatīkamas sekas uz veselību var radīt pastaiga basām kājām. Turklāt briesmas slēpjas pat tad, ja cilvēks basām kājām pārvietojas tikai pa savu māju vai dzīvokli.

Staigāšana basām kājām

Pirmā lieta, kas jāņem vērā, ir tas, ka basas kājas ir vairāk uzņēmīgas pret mikrobiem. Pat tikko mazgāta grīda patiesībā ir diezgan netīra. Un visi šeit esošie mikroorganismi aktīvi mijiedarbosies ar kailām un neaizsargātām kājām. Un tad rodas problēmas ar ādu un nagiem.

Skriešana basām kājām pat pa tīrām virsmām ir kaitīga. Viena lieta ir, ejot pa mīkstu zaļu zāli, un pavisam cita lieta, kad kāpjat uz asfalta vai flīzēm. Jebkura cieta virsma izraisa muskuļu sasprindzinājumu, kas izraisa sāpes dažādās ķermeņa daļās.

Lasi arī: Kad 52 gadus vecā Linda apprecējās ar 17 gadīgu puisi, neviens neticēja, ka viņu ģimene būs stipra

Lasi arī: Kad man saka, lai ģērbjos atbilstoši savam vecumam, es smejos kritiķiem sejā. Satriecošas dāmas stāsts

Protams, ir patīkami pēc smagas dienas pastaigāt basām kājām. Taču šāds pēkšņs impulss var izraisīt kritienu un savainojumu. Tāpēc uz slidenas virsmas nevajadzētu uzvesties vieglprātīgi un neievērot elementārus drošības noteikumus.

 

Staigājot basām kājām pa cietu virsmu, mugura tiek bojāta. Fakts ir tāds, ka svars uz basās pēdas tiek sadalīts nevienmērīgi, kas tikai pastiprina tās deformāciju. Turklāt papildu slodze krīt uz muguru un ceļiem.

 

Staigāšana basām kājām pat mājās ir slikts lēmums. Tas ir vienkāršākais veids, kā saasināt muskuļu un skeleta sistēmas problēmas.

Apavu nozīme

Lasi arī: Kad 52 gadus vecā Linda apprecējās ar 17 gadīgu puisi, neviens neticēja, ka viņu ģimene būs stipra

 

Lasi arī: Kad man saka, lai ģērbjos atbilstoši savam vecumam, es smejos kritiķiem sejā. Satriecošas dāmas stāsts

Tāpēc apavi ir nepieciešami. Turklāt tiem jābūt augstas kvalitātes, ar pareizo mīkstu zoli, lai amortizētu un aizsargātu papēdi. Skaistas sieviešu kurpes ar papēžiem acīmredzot nepieder pie šādiem apaviem. Pastaigas tajās ilgāk par 2-3 stundām dienā ir ļoti nevēlamas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment