Izmantojot vienu produktu, redīsi izaugs olu lielumā: efektīvs padoms dārzkopjiem

Lai gan sākumā var šķist, ka redīsu kopšana ir ļoti vienkārša, lai tie augtu lieli un sulīgi, nepieciešams ieguldīt daudz laika un pūļu. Cita starpā, ir svarīgi pievienot stimulatorus, kas palīdzēs veicināt dārzeņa augšanu.

 

Redīsus parasti stāda dobēs, kas ir vismaz 2-3 cm dziļās rievās. Starp rindām ievēro 15 cm attālumu. Pēc tam dobes bagātīgi aplaista, un, kad ūdens ir pilnībā uzsūcies, sēklas tiek izkliedētas.

 

Ja vēlaties panākt lielāku veiksmi redīsu audzēšanā, augšanai nepieciešamajiem mikroelementiem ir būtiska nozīme, tāpēc ir svarīgi rūpīgi mēslojot augšanas augsni. Tas nodrošinās optimālus apstākļus redīsu attīstībai.

 

Lai to paveiktu, dārzeņiem nepieciešami fosfora, slāpekļa un galvenokārt kālija mēslošanas līdzekļi. Tomēr eksperti iesaka izvairīties no dārgiem specializētajiem veikaliem un labāk izmantot pieejamos tautas līdzekļus. Piemēram, virtuvē katram ir raugs, kas var kalpot kā efektīvs mēslojums.

Lai pagatavotu rauga šķīdumu, ņem 100 grami sausā rauga un ielej to 10 litros ūdens. Visu labi samaisa un atstāj uz nakti, lai raugs šķīst. Kad šķīdums ir gatavs, to ielej starp dārzeņu rindām kā mēslojumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Dārzeņi, kurus apstrādā ar šo produktu, izrādīsies sulīgi, garšīgi un ļoti lieli. Tie dīgsies ātrāk nekā parasti. Lai pastiprinātu iedarbību, mēslojumu var izplatīt gan zem saknēm, gan uz lapām.

Lasi vēl: Kā iegūt maksimālu sīpolu ražu – četri vienkārši triki. Pieraksti jau tagad!

Dārzeņu audzētāji arī tic, ka, lai redīsiem būtu bagātīga garša, tiem jāpiedāvā mēslošanas līdzekļi, kas satur sēru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment